TOP 10: maailma kõige pikemad lennuliinid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS/Scanpi

Sel reedel alustab lendamist üks maailma pikemaid lennuliine, United Airlinesi 13 834-kilomeetrine lend Houstonist Sydneysse. Selliseid pikki otselende on loomulikult veel.

Ameerika Ühendriikide lõunaosas asuvast linnast Houstonist Sydneysse kulgev lend võtab aega 17 tundi ja 30 minutit. Kuigi teekonnale kulub vaid üks päev, läheb ajavahe erinevuse tõttu tegelikult kaduma justkui kaks päeva. Kuid Sydneyst Houstonisse lennates jõuavad reisijad Ameerikasse suisa 75 minutit varem ajast, mil nad lendamist alustasid. Lennuk tõuseb Sydneyst õhku kell 11.50 hommikul ning jõuab Houstonisse sama päeva hommikul kell 10.35.

The Independent on kokku kogunud kümme maailma kõige pikemat lennuliini.

Doha-Auckland

Maailma kõige pikem lend on endiselt Qatar Airwaysi Doha ja Aucklandi vaheline 14 536 kilomeetri pikkune liin, mis alustas lendamist eelmise aasta veebruaris. Lend läbib 10 ajavööndit ning reeglina on lennukis neli pilooti ja 15 lennusaatjat, kes serveerivad pardal 1100 tassi teed ja kohvi, 2000 karastusjooki ning 1036 toiduportsjonit. Lend Dohast Aucklandi kestab 16 tundi ja 23 minutit ning tagasilend 17 tundi ja 30 minutit.

Dubai-Auckland

Enne Doha-Aucklandi liini avamist, oli UAE Emiratesi Dubai-Aucklandi liin oma 14 201 kilomeetriga kõige pikem.

Los Angeles-Singapur

United Airlinesi lend avati 2017. aasta oktoobris ning lennu pikkuseks on 14 114 kilomeetrit.

Dallas-Sydney

Enne United Airlinesi uut Houston-Sydney liini oli Qantase opereeritud Dallas-Sydney 13 804 kilomeetri pikkune liin kõige pikem Ameerika Ühendriikide ja Austraalia vaheline lend.

San Francisco-Singapur

San Francisco ja Singapuri vahel lendavad nii Singapore Airlines kui ka United Airlines. Lend on 13 594 kilomeetrit pikk ning kestab 17 tundi ja 55 minutit.

Johannesburg-Atlanta

Delta Air Linesi lend Lõuna-Aafrika Vabariigis asuva Johannesburgi ja Georgia osariigis asuva Atlanta vahel võtab aega veidi vähem kui 17 tundi ning on 13 581 kilomeetrit pikk. Lennuliin avati 2009. aastal.

Abu Dhabi-Los Angeles

Etihad Airways lendab Abu Dhabi ja Los Angelese vahet alates 2014. aasta juunist. Lennuliini pikkuseks on 13 473 kilomeetrit.

Dubai-Los Angeles

Emirates lendab Dubai ja Los Angelese vahet ning lend on 13 391 kilomeetrit pikk.

Jeddah-Los Angeles

Saudi Araabia lennufirma Saudia lendab Los Angelese ja Saudi Araabia rannikulinna Jeddah' vahel. Lennu pikkuseks on 13 382 kilomeetrit. Jeddah on värav Mekasse ja Medinasse pääsemiseks, mis teeb selle ülioluliseks lennuks paljudele Ameerika Ühendriikides elavatele moslemitele.

Doha-Los Angeles

Qatar Airwaysi 13 338-kilomeetrine lend ühendab Qatari pealinna Dohat ja California Los Angelest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles