Euroliit keelas krediitkaardiga maksmisel lisatasu küsimise

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varasemalt võisid mõned ettevõtted internetist krediitkaardiga ostes lisatasu küsida, siis nüüdsest on see keelatud.
Kui varasemalt võisid mõned ettevõtted internetist krediitkaardiga ostes lisatasu küsida, siis nüüdsest on see keelatud. Foto: Ronalds Stikans/PantherMedia / Ronalds Stikans

Euroopa Liidus jõustus 13. jaanuarist uus direktiiv, mis ei luba enam lisada lennupiletite hinnale deebet- ja krediitkaardi tasusid.

Kui varem võisid internetipoed krediitkaardiga makstes lisatasusid küsida, siis alates 13. jaanuarist on see Euroopa Liidus keelatud. Eriti palju mõjutab see sagedasi lennureisijad, kes pidid varem krediitkaardiga lennupileteid ostes lisatasusid maksma. Uut seadust täidavad juba ka näiteks Ryanair ja airBaltic, kes senimaani hinnale samuti krediitkaarditasusid lisasid.

Euroopa komisjoni asepresidendi Valdis Dombrovskise sõnul hoiavad tänu uuele direktiivile Euroopa tarbijad aastas kokku üle 550 miljoni euro. Euroopa tarbijaorganisatsiooni juhi Monique Goyensi sõnul teeb uus direktiiv heameelt kõikidele Euroopa elanikele. «Kaardi lisatasud tähendasid, et sa pead maksma, et saaksid maksta ja sa ei teadnud kunagi, kui suur su ostu kogusumma tuleb enne, kui olid jõudnud viimaste makseteni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles