Ryanair kaotas Euroopa suurima lennufirma positsiooni

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair.
Ryanair. Foto: Reuters / Scanpix

Ryanair ei ole enam Euroopa suurim lennufirma pärast 2017. aastal aset leidnud massilisi lendude tühistamisi, mille põhjustas Ryanairi probleemid pilootide töögraafikutega.

Möödunud aasta septembris hakkas Ryanair suuremahuliselt lende tühistama, kuna lennufirma sõnul oli aset leidnud viga «pilootide puhkuse planeerimisel.» See aga tõukas Ryanairi Euroopa suurima lennufirma troonilt, vahendas The Independent.

Euroopa suurimaks lennufirmaks on nüüd Lufthansa, mille suuruse kasvule aitas lisaks Ryanairi oodatust väiksemale kasvule kaasa ka Air Berlini soetamine.

2017. aasta detsembris oli saksa lennufirmal tervelt 9,3 miljonit reisijat.

Lufthansa teates seisis, et möödunud aastal lennutas lennufirma kokku 66,2 miljonit reisijat, mis on 6,1 protsenti rohkem kui 2016. aastal. Lufthansa Group, mille hulka kuuluvad Lufthansa, Austra, Swiss ja Eurowings lennutas kokku tervelt 130 miljonit reisijat.

2016. aastal oli Ryanair 116,8 miljoni reisijaga Euroopa suurim lennufirma. Ryanairile järgnes siis Lufthansa grupp 100,7 miljoni reisijaga. IAG, mille hulka kuuluvad British Airways, Iberia, Vueling ja Aer Lingus jäi kolmandaks.

Ryanairi esindaja sõnul oli selline tulemus ette aimata, kuna Lufthansa kasvas teiste lennufirmade omandamise teel, samal ajal kui Ryanair jätkab orgaanilist kasvamist.

«Järgmisel aastal kui jõuame 140 miljoni reisijani, loodame Lufthansat jälle edendada,» lisas esindaja, kuid möönis, et seda vaid juhul kui Lufthansa jälle mingit lennufirmat endale ei osta.

Esindaja lisas, et 2017. aastal Ryanairi reisijate arv kasvas tegelikult tervelt kümme protsenti.

Kuna novembri lõpus teatasid piloodid taas plaanitavast streigist, teatas Ryanair detsembris, et hakkab nüüdsest pilootide ühinguid tunnistama, selleks et vältida pilootide streike jõulu ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles