Unustage koera- ja kassikohvikud: Jaapan pakub madudega einestamise võimalust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toru Hanai/Reuters/Scanpix

Maailmas võib leida kassikohvikuid, koerakohvikuid, öökulli-, siili- ja isegi lambakohvikuid, ent loomakohvikud populariseerinud Jaapan on asja viinud uuele tasemele ja pakub huvilistele võimalust külastada maokohvikut.

Tokyo popis Harajuku linnajaos asuv kohvik Tokyo Snake Center on kokku kogunud 35 soomuselist sõpra, kelle hulgast külastajad endale lauakaaslase valida saavad. Loomulikult on kohvikus madudega tegelemise kohta väga ranged reeglid ning teenindajad on nõus kliente hea meelega aitama. Pärastlõunase tee ja koogitüki nautimiseks tuleb esmalt välja käia 1000 jeeni ehk umbes 7,5 eurot ning see summa sisaldab endas sissepääsu, jooki ja võimalust treenitud maotalitaja juuresolekul loomaga pilti teha. 

 

A post shared by Ai Nakatani (@aixox3) on

Kohviku menüüs on nii soojad joogid nagu tee, kohvi ja matcha kui ka alkohol, näiteks õlu ja sangria. Lisaks kookidele ja saiakestele pakutakse ka kergeid lõunaeineid.

Loomakohvikutel on ka oma pahupool — mitte kõigis neis ei kanta asukate eest hästi hoolt. 2016. aastal pandi kinni üks Tokyo kõige populaarsemaid kassikohvikuid The Cat's Paw, sest väiksesse kohvikusse oli kokku topitud 62 kassi kellest paljud olid vanad ning halva tervisega. Kasside seas levisid kiirelt haigused ning kliendid andsid kohutavast olukorrast võimudele teada. Tokyo ametnikud kinnitasid seejärel, et iga loomakohvik, mis oma loomade eest hoolitseda ei suuda, pannakse ilma pikema jututa kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles