Jaapani peaministri lennukil kukkus sõidu ajal jupp küljest (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Michael T/Scanpix

Ühel Jaapani peaminister Shinzo Abe lennukitest kadus lennu ajal tiiva küljest sülearvuti suurune tükk.

Ametnikud avastasid, et Boeing 747 lennukilt on jupp puudu pärast seda, kui lennuk oli Tokyost oma baasi Hokkaido saarel lennanud, selgitas Jaapani õhukaitsevägede (ASDF) esindaja.

38 sentimeetri pikkune ja 20 sentimeetri laiune tükk on endiselt leidmata, vahendas Reuters. Tegemist on lennuki tiival oleva ligipääsupaneeliga, mis on lennuki mootorit ja tiiba ühendava polüüni kõrval.

«Õhkutõusu- ja maandumisradadel polnud sellest mingit märki, seega on väga keeruline selle täpset asukohta leida,» sõnas esindaja.

Tegemist on juba mitmenda õhusõidukiga Jaapani õhuruumis, mis on lennates tükke kaotanud. Eriti probleemseks on osutunud Ameerika Ühendriikidele kuuluvad lennukid, mistõttu Jaapani kaitseminister Itsunori Onodera pidi oma Ameerika Ühendriikide kolleegilt James Mattiselt paluma selliste meetmete tarvituselevõttu, mis väldiks tulevikus sääraseid ohtlikke olukordi.

Üks selline juhtum leidis aset eelmisel kuul, kui Ühendriikidele kuuluvalt helikopterilt kukkus Hetkel on alustatud uurimist, et välja selgitada peaministri lennuki jupikaotuse täpsed põhjused.

Kaks peaministri lennukit suundusid eelmise nädala lõpul Ida-Euroopassse. Visiidi käigus külastab peaminister lisaks Lätile, Serbiale ja Rumeeniale ka Eestit.

Peaminister Abe lennukisse, mis tüki kaotas, ei istunud.

Jaapan on tellinud kaks Boeing 777 lennukit, et asendada juba vananevad valitsuse lennukid 2019. aasta märtsiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles