Külmalaine Hispaanias: turistid leidsid päikese asemel eest lume ja jää

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Briti turistid said tõelise pettumuse osaliseks, kui talve eest Lõuna-Hispaaniasse Costa del Soli põgenedes tervitas neid sooja päikese asemel hoopis lumine ilm.

Briti puhkajad ei suutnud oma silmi uskuda, kui Lõuna-Hispaanias asuva Fuengirola kuldsete liivarandade asemel valge lume ja jäite eest leidsid, vahendas The Sun. 

Suur lumetorm, mis kattis Põhja-Hispaania paksu lumega, on ka Lõuna-Hispaania piirkonda jõudnud.

Paks lumi Hispaanias Torrecaballeroses
Paks lumi Hispaanias Torrecaballeroses Foto: CESAR MANSO/AFP/Scanpix

Patricia Dugsdale, kes lendas Malagasse ütles, et ei oodanud loomulikult, et ta saaks praegusel aastaajal Hispaanias ujumisriided välja võtta. Kuid see, et ta hakkab rannas lumememme ehitama, ei kattunud ka päris tema ootustega.

Esmaspäeva õhtu oli selle aasta üks külmemaid terves Lõuna-Hispaanias. Samuti esines äikest ja lisaks lumele sadas ka lörtsi ja vihma.

Tuntud turismikohad olid tühjad ning tänavad ja basseinid kaetud jääkirmega.

Reisija Robert Duggan selgitas: «Minu hotelli juht ütles, et vaid mõned päevad tagasi kõndisid inimesed ringi veel lühikestes pükstes ja T-särgis, nii et ilmselgelt valisin lihtsalt vale nädala millal tulla.»

Eelmisel nädalal oli näiteks Alicante linna kandis veel ligi 23 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles