Võitmatu «banaaninina»: tänavakoerast sai tuntud lennujaama parim töötaja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Skipper on 8-aastane koer, kelle esimesed eluaastad möödusid Michigani linna tänavatel. Nüüd töötab kutsa aga San Francisco lennujaamas, kus ta kuulub tõeliste tipptegijate hulka. 

Skipperi tähtsaim tööriist on tema suurepärane nina, ent tema puhul ei ole tegu narkokoeraga. Selle asemel on tema tööülesandeks kohvritest leida loodussaadusi, mis võivad endaga kaasas kanda kahjureid. Möödunud aasta novembris sai koera leitud banaanist tema 20 000. töövõit ning eelmise koera 14 000 asja rekordi on ta tugevalt üle löönud. 

Pole küsimustki, et just seda tööd on Skipper tegema sündinud, ent tema kutsikapõlv ei olnud hoopiski roosiline. Koer korjati üles Michigani tänavatelt, kus ta ringi hulkus, ning viidi varjupaika. Varjupaigatöötajad panid Skipperi aktiivset iseloomu tähele ning ta valiti lõhnakoerte treeningprogrammi. Koer teeb oma tööd suurima rõõmuga ning tema juhi sõnul on asjade otsimine Skipperi jaoks toredaks mänguks, mille võitmisel teda maiustustega premeeritakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles