8 töökohta, mis võimaldavad sul aasta läbi reisida

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency/ Scanpix

Tahad avastada tervet maailma, kuid kuu aega puhkust aastas ei ole selleks piisav? Pead leidma viisi, kuidas oma reisimist rahastada nii, et ei peakski enam kontoritööd tegema.

Õnneks on reisimise ajal töötamise võimalused aastatega ainult kasvanud. Business Insider on kokku kogunud nimekirja 8 töökohast, millega saaks ennast reisides ära elatada.

1. Tööta «kodust»

Mitmed ettevõtted aktsepteerivad kodust töötamist. See tähendab seda, et reisides pead arvestama endiselt 9-17 tööga, kuid võid seda teha kus iganes on sul interneti ligipääs. Nädalavahetusel ja õhtuti on aga aega sul piirkonda avastada, enne kui järgmisesse kohta edasi liigud.

2. Lennusaatja

Tahad saada mööda ilma ringi lendamise eest palka? See on lennusaatja töö igapäev. Lisaks saavad lennusaatjad kas tasuta või ülisoodsaid pileteid oma lennufirma kaudu. Töö miinuspooleks on see, et lennusaatjad ei saa sihtkohti piisavalt pikalt avastada, ajavahest tulenev väsimus on pidevaks probleemiks ja ka palk ei ole kuuldavasti just eriti kõrge.

3. Tööta kruiisilaeval

Kruiisilaeval töötades saad avastada maailma eri paiku ning lisaks on söök ja eluase laevas enamasti tasuta. Töö miinuspooleks on see, et pead arvatavasti kellegagi tuba jagama, puhkepäevi on vähe ja kruiisilaeval tööd leida on raske. Aga kui oled juba jala ukse vahele saanud, on edasine lihtne.

4. Hakka IT-spetsialistiks

Arvatavasti oled teadlik, et programmeerijad, insenerid ja projektijuhid IT valdkonnas teenivad ühtesid kõrgeimaid palkasid. Lisaks saab enamikku neist töödest teha kaugtööna, mis tähendab seda, et saad töötada kust iganes ning teenida ka kopsaka palga.

5. Reisiv medõde

Kui sul on medõe paberid, saad medõena töötades liikuda riigist riiki ning kuuldavasti on selliselt töötades ka palk hea.

6. Õpeta keeli

Olgu see siis inglise keel, vene keel või saksa keel, kui sul on keel suus saad ringi reisides õpetajatööga palka teenida. Keeleõpetaja palk ei ole küll enamasti kõrge, kuid kahtlemata saab sellega ära elada.

7. Hakka tuutoriks

Mitmed välisettevõtted nagu näiteks Chegg, K12 ja Tutor.com palkavad kõrgharidusega inimesi tuutoriteks ja maksavad selle eest tervelt 20 eurot tunnis. Sul peab olema vaid hea internetiühendus.

8. Hakka vabakutseliseks

Mõtle hästi, mis on see, mida sa hästi oskad ning pane end proovile veebilehekülgedel nagu Upwork, FlexJobs ja Fiverr. On see siis kirjutamine, sotsiaalmeedia turundus või graafiline disain, piisava aja ja meelekindlusega on vabakutselisena töötades kahtlemata võimalik endale elatist teenida, samal ajal ringi rännates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles