8 levinud reisinõuannet, mida järgima ei peaks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kõik reisiväljaanded jagavad hulganisti reisinippe ning nõuannetega pole kitsid ka juba reisil käinud rännusellid. Milliste soovituste suhtes peaks aga valvsuse säilitama?

Kõik reisinõuanded pole veel järgimiseks. MSN on kokku kogunud kaheksa ebaõnnestunud nippi, millest tuleks suisa hoiduda.

Joo lennukis magama jäämiseks klaasike veini

Kõik on seda teinud. Istud elevil lennukisse ning jood ära klaasi või kaks lennukis pakutavad alkohoolset jooki, lootuses, et see aitab sul paremini magama jääda. Kuigi uni võib kergemini tulla, on see halb mõte. Nimelt on lennukis veepuudus palju kiirem tekkima ning alkohol vaid kiirendab protsessi. See tähendab, et suure tõenäosusega ärkad üles paraja pohmakaga. Kui ilmtingimata soovid veini juua, joo kindlasti lisaks ka vett.

Vaheta raha lennujaamas

Kuigi lennujaama valuutavahetuspunktis raha vahetamine tundub kõige lihtsam variant, ei ole see kindlasti odavate killast. Lennujaamaputkade valuutakursid on pea alati kõrgemad kui linnas olevatest punktidest või isegi pangaautomaadist väljavõetud kurss.

Jaga lastele lennu ajal snäkke

Jah, snäkid on iga lapsevanema õlekõrs igasugusel perereisil, kuid väldi suhkrut sisaldavaid snäkke. Lennukis on suhkru tarbimise tõttu ülienergilisi lapsi veel eriti raske kontrollida.

Pagasi kaalu vähendamiseks pane lennu ajaks selga kõige raskemad riided

Pagasi kaalu vähendamiseks ei ole mõistlik võimalikult palju reisile kaasa tulevaid riideid selga panna. See muudab sinu lennu tõeliselt ebamugavaks ning lennuki kitsastes oludes võib sul ka palav hakata. Mitmed inimesed on selle «nipi» pärast lennukis suisa ära minestanud. Väldi ebameeldivusi ning hangi endale hoopis pagasikaal, millega saad enne lennule minekut oma pagasi kaalus kindel olla.

Urineeri meduusi kõrvetuse peale

Teleseriaali Sõbrad vaatajatele tuleb kindlasti tuttav ette episood, kus Monica saab meduusilt kõrvetada ning Chandler urineerib kõrvetuse peale, et valu leevendada. Eksperdid aga kõrvetuse peale urineerimist ei soovita. Palju parem (ja puhtam) viis on vigastatud koha äädikavees loputamine.
 

Joo kraanivett 

Võõras riigis kraanivee joomine on riskantne ning rumal. Enne kui oled kindlaks teinud, kust sealne kraanivesi pärineb ning kui puhas see on, joo alati pudelivett. Isegi kui kohalikud sama vett joovad, võib nende organismis olla juba vees olevatele haigustekitajatele immuunsus. Kui sa ei soovi poolt reisi tualetis või suisa haiglas tilgutite all veeta, jää pudelivee juurde.
 

Kui sul on lapsed, sisene lennukisse esimesena

Paljud lennufirmad lubavad lastega peredel lennukisse esimesena siseneda. Kuigi idee on õilis, on jõnglastega 20-30 minutit seisvas lennukis ootamine tõeline piin. Ei ole veel midagi piisavalt põnevat toimumas, et laste tähelepanu võita, mistõttu on neil veel enne lennu algust tüdimus kõigist oma mänguasjadest ja snäkkidest.

Ära kunagi külasta paika kõrghooajal

Jah, kõrghooajal on piletid kallimad ning turismisihtkohad on ülerahvastatud, kuid just selle aja kõrghooajaks olemisel on põhjus. Seda nõuannet järgides ei näkes sa iial Galapagost hüljeste paaritumishooajal, Pariisi sooja ilmaga või Indiat mahedama õhutemperatuuriga. 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles