Miks tasub lennupiletid broneerida just jaanuari alguses?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: suriya silsaksom / Alamy / Vida Press

Paljude reisiportaalide andmetel on jaanuar aastas soodsaim kuu, mil lennupileteid broneerida.

Detsembrikuus teatas lennupiletite otsinguportaal Skyscanner, et jaanuar on parim aeg soodsate lendude ostmiseks. Nimelt selgus nende 60 miljoni kliendi uuringust, et aasta esimesel poolel toimuvale lennule on soodsaim aeg pileteid osta jaanuarikuu kahe esimese nädala jooksul.

Pärast jaanuari kahte esimest nädalat hakkavad hinnad vaikselt tõusma. Riikide siselennud on märtsikuuks tõusnud keskmiselt 13 protsenti ning rahvusvahelised lennud kohati suisa 56 protsenti.

Skyscanner pole ainus veebileht, kus väidetakse, et jaanuaris ostetud piletid on soodsamad. Ka Hipmunki andmetel on jaanuar reisisellile soodsaim kuu aastas. Hipmunk vaatles pooleteise aasta jooksul toimunud kolme miljonit lendu ning leidis, et jaanuar on tõepoolest soodsaim aeg nii lennupiletite broneerimiseks kui ka reisimiseks.

Kuigi soodsaim aeg on jaanuari esimese kahe nädala jooksul, saab mõistliku hinnaga pileteid veel osta kuni veebruari keskpaigani. Pärast seda hakkavad hinnad järsult tõusma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles