Kaheksaliikmeline pere on juba teist kuud lennujaamas lõksus (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangkoki lennujaam
Bangkoki lennujaam Foto: Caro / Schuelke/Caro / Schuelke/Scanpix

Zimbabwest pärit kaheksaliikmeline perekond on juba teist kuud Bangkoki lennujaamas kinni.

Zimbabwest pärit kaheksaliikmeline perekond, kellest neli on täiskasvanud ning neli lapsed on juba oktoobrikuust saadik üritanud Taist lahkuda, vahendas news.com.au.

Perekonnal puuduvad viisad, et edasist reisimist jätkata, ametnikud ei luba neil pärast Tai viisade aegumist uuesti riiki siseneda ning perekond keeldub Zimbabwesse naasmast.

Nende lugu sattus avalikkuse tähelepanu alla pärast seda, kui üks lennujaama külastaja postitas Facebooki endast foto, kus ta ühele pere lastest jõulukingitust andis. Tema postitus sai sotsiaalmeedias ülikiiresti populaarseks.

Inimesed võrdlesid perekonna olukorda 2004. aastal tehtud filmiga Terminal, kus peaosas Tom Hanks jääb New Yorgi lennujaama kinni pärast seda kui tema päritoluriigi valitsus kukutatakse ning tema reisidokumendid kehtetuks muutuvad.

Immigratsiooni politsei sõnul sisenes perekond Taisse maikuus turistiviisadega. 23. oktoobril proovisid nad läbi Ukraina Hispaaniasse lennata, kuid neid ei lubatud Hispaania viisade puudumise tõttu lennukile. Pärast seda kui nende Tai viisa oli juba mitu kuud aegunud, ei lubanud kohalikud ametnikud neil enam uuesti riiki siseneda.

Perekond on lõksus, kuna nad keelduvad hirmu tõttu ka Zimbabwesse minemast. Lennufirmad on seni perekonna toidulaua eest hoolt kandnud.

Zimbabwe sõjavägi kukutas 93-aastase despoodi Robert Mugabe novembris võimult, mistõttu on riigis hetkel veel ebastabiilne poliitiline olukord.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles