Google Maps muutis väikelinlaste elu õudusunenäoks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Sipa USA/ Vida Press

Ameerika Ühendriikides New Jerseys asuvas väikelinnas on Google Mapsi soovitusliku otsetee tõttu pidevalt kohutavad liiklusummikud.

Leonia linna elanikud on Google Mapsi poolt põhjustatud autode massist nii tüdinud, et otsustasid olukorrale ise lahenduse leida. Nimelt teatas linnake, et kõiki inimesi, kes sõidavad lihtsalt Leoniast läbi, ootab nüüdsest alates 166 euro suurune trahv. Kui autod läbivad linna kella 10 ja 16 vahel või alates kella 21-st kuni hommikul kella 10-ni, siis ei pea nad trahvi maksma.

Kõigile linnaelanikele antakse kollane märk, mis tuleb oma autole kleepida. See aitab politseinikel vahet teha, milliseid autosid tuleks trahvida ja milliseid mitte.

Leonia politsenike andmetel läbib linna igapäevaselt 15 000 autot, kuid linnas elab tegelikult vaid 9200 inimest. Politseinik Rowe sõnul on see ekstreemne abinõu väga ekstreemse liikluse ohjamiseks. «Kas ma eelistaks seda mitte teha? Otse loomulikult. Aga ma eelistan pigem proovida, kui mitte midagi teha,» lisas Rowe.

Google Mapsi põhjustatud liikluse tõttu on kohalikel olnud raskusi õigel ajal kojusaamise ning isegi oma kodutänavalt väljasõitmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles