Odavlennufirma meelitab kliente labase trikiga (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @newzhotspot

Mis on lennufirma valimisel kõige olulisem? Soodne hind, mugavad lennuajad, pagasimaht. Või hoopis ootus, et ehk on lennusaatjateks poolpaljad bikiinides naised?

Vietnami odavlennufirma VietJet Air avaldas 2018. aasta reklaamkalendri, kus pilte ehivad seksikad bikiinides «lennusaatjad,» vahendas NZHerald. Lennufirma ise kutsub bikiinikalendrit «kuumaks tooteks kõigile lennunduse fännidele ning reisijatele» ning nende hinnangul ei rõhuvat kalender ainult seksikusele.

«Kuumad ja seksikad modellid on alati olnud paljude VietJet reisijate lemmikuteks,» sõnas lennufirma esindaja, kuid lisas, et modellid poseerivad kalendris lennutöötajate rollides, mis näitab lennufirma kõrgekvaliteetset teenust ning sõbralikke töötajaid.

Arvestades seda, et Aasia lennukites tuleb seksuaalset ahistamist ette üsna tihti, tekib küsimus, kas poolpaljaste naiste kalender on ikka hea reklaam lennufirma kvaliteetsele klienditeenindusele.

Kalendris poseerivad nappides riietes modellid pilootide, lennuliikluse kontrollijate, tehnikute, hooldustööliste ja lennusaatjatena, kes lennufirma esindaja sõnul pakuvad «huvitavat vaatepunkti lennufirma suurepärastele teenustele ning kaasaegsetele lennukitele.»

 

A post shared by Sammy Miceli (@sammymiceli_lv) on

Loomulikult ei tööta mitte ükski kalendris olev modell lennufirma 49 lennuki peal ning tegelikult pole enamik neist isegi mitte vietnamlane.

VietJet Airi kutsutakse tihti «bikiini lennufirmaks,» kuna 2012. aasta augustis esinesid viis poolpaljast modelli VietJet Airi lennul seksika Hawaii tantsuga. Selle rikkumise eest pidi lennufirma maksma 20 miljonit dongi (740 eurot) trahvi.

Kui tundub, et vähemalt konservatiivses Vietnamis labane seksikus müüb, siis moslemiriikidesse laienemisel on firma liigse seksikuse maine pigem kahjuks tulnud. Selle aasta augustis plaanis VietJet Air hakata Vietnamist Indoneesiasse lendama, mistõttu pidi Indoneesia saadik Vietnamis avalikult kinnitama, et lennufirma töötajad ei kanna tegelikult lennu ajal bikiine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles