Naine mõisteti valuvaigistitega Egiptusesse reisimise eest kolmeks aastaks vangi (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Medicimage/REX/ Vida Press

Suurbritanniast pärit naine on juba oktoobrist saadik Egiptuses vahi all, kuna ta sisenes riiki Egiptuses keelatud olnud valuvaigistitega.

33-aastane Laura Plummer arreteeriti 9. oktoobril Hurghada lennujaamas pärast seda, kui politsei leidis tema pagasist 300 Tamadoli nimelist valuvaigisti tabletti, vahendas Travel + Leisure.

Tamadoli valuvaigistid on Suurbritannias retsepti alusel täiesti seaduslikud, kuid mitte Egiptuses. Plummeri perekonna sõnul ei olnud naine teadlik, et just need valuvaigistid Egiptuses illegaalsed on. Plummer tõi valuvaigistid kaasa, et leevendada oma abikaasa kroonilist seljavalu.

Plummeri õe Jayne Sinclair’i sõnul polnud naise abikaasa teadlik, et ta Tamadoli valuvaigisteid Egiptusesse plaanib tuua. Vastasel juhul oleks ta saanud naist nende keelatud staatusest hoiatada.

Naine on oktoobrist alates Egiptuses vahi all ning nüüd mõisteti ta kolmeks aastaks süüteo eest vangi. Laura Plummeri advokaat kavatseb süüdimõistva otsuse edasi kaevata. Plummerit ja tema perekonda abistab samuti Briti suursaatkond, kes loodab naise tuua Suurbritannia vanglasse karistust kandma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles