Üllatav: lennukis peaksid jooma just seda jooki

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Udo Kroener / Alamy/ Vida Press

Kuigi paljud eelistavad lennukis juua bloody mary kokteili või lihtsalt apelsini mahla, siis tegelikkuses on parim jook lennukis joomiseks palju igavam.

Kuna lennukis on kabiinirõhu ja ringleva õhu tõttu vedelikupuudus, naha kuivus ja peavalu kerged tekkima, peaksid lennates alati palju vett jooma, vahendas Travel and Leisure. Nii ahvatlev, kui tasuta vein, karastusjoogid ja kokteilid ka ei tundu, siis vesi on parim jook vedelikupuudusega toime tulekuks.

Kindlasti peaks see olema pudelivesi. Mitmed lennusaatjad on väitnud, et lennukite kraanivesi pole puhas, kuna lennukite veepaake puhastatakse üliharva, mistõttu ei joo nad lennukivett ise mitte kunagi. Samal põhjusel tasub hoiduda lennukis pakutavast teest ja kohvist, kuna ka need on tehtud kraaniveest.

Neile kelle jaoks pudelivesi on liiga igav, soovitab Southern Living gaseeritud vett vähekese jõhvikamahlaga, mis endiselt pakub piisavat janukustutust, kuid lisaks ka veel veidi C-vitamiini marjadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles