Loe ja naera: inimesed jätavad Google Mapsis maailmajagudele tobedaid hinnanguid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Chris Harvey/ Vida Press

Põhja-Ameerikale on üks kasutaja andnud näiteks ühe punkti, kuna kontinendi nimes puudub originaalsus.

Täiesti liialdamata võib öelda, et Google Maps on muutnud meie reisimise viisi. Niikaua kui oled internetiühenduses (või oled piirkonna kaardi enne alla laadinud), võid tänu Google Mapsile ükskõik kus maailma paigas julgelt ära eksida. Samuti leiad Google Mapsist ükskõik kus olles lähedal asuvaid restorane, majutuskohti ning poode ning inimeste poolt neile paikadele jäetud kommentaare ja hinnanguid.

Kuna Google Maps rakendus lubab hinnangut anda pea kõigele, mis päikese alla mahub, saab kommenteerida ja hinnata ka terveid kontinente. Rakenduses võid vabalt anda hinnangu tervele 44,5 miljoni ruutkilomeetrise pindalaga Aasia mandrile. Ning paljud ongi seda võimalust kasutanud. CNtraveller on kokku kogunud naljakamad Google Maps hinnangud.

Aasia (558 kommentaari)

Raunak S. kiidab küll sealse kõrbe nimetust Taklamakan, kuid midagi jääb siiski vajaka. Nimelt kaotab Aasia kaks punkti, kuna seal pole piisavalt pingviine. Tänu pandade rohkusele saab Aasia siiski ühe punkti tagasi. (4 punkti)

Seán Q. kirjeldab:

«See oli päris kena, aga palju suurem kui ootasin.  Mul ei jäänud aega, et ühe päeva jooksul kõike läbi käia. Samuti on seal (toit) veidi liiga vürtsikas, kuid sugugi mitte halb» (3 punkti)

Euroopa (1,038 kommentaari)

Jacob K. ei jäänud kogemusega rahule:

«See on mu kodust liiga kaugel ja inimesed ei räägi seal inglise keelt. Noh, räägivad küll, aga mitte kogu aeg. Toit oli hea, aga seal polnud hot doge. Tasub ainult siis minna, kui oled valmis kulutama ohtralt raha ning haisema suitsu järele.» (2 punkti)

Jeremy W. jaoks oli Euroopa see-eest väga tore:

«Fantastiline maailmajagu, pakub palju mitmekesisust, ajalugu ja kultuuri. Modernse tsivilisatsiooni häll, kaota ennast romantika ja kultuuri keerisesse. Kaotab ühe punkti, kuna autorendis töötav mees oli ebaviisakas ja juust haises.» (4 punkti).

Aafrika (860 kommentaari)

Josie M. arvates oleneb kõik sinu arvamusest lõvide kohta.

«Ma proovisin Aafrikat korra. Palju lõvisid, väga romantiline. Suurepärane, kui oled lõvide inimene. Mina pole.» (4 punkti)

Nicholas C. knows teab veidi ajalugu ning annab hea vaatenurga:

«Suurem kui ootasin. Võttis mitu miljonit aastat evolutsioonilist arengut, enne kui saime kahejalgseks, et sealt välja kõndida. Endiselt top 7 kontinendi hulgas.» (4 punkti)

Wura O. on uskumatult positiivne:

«Aafrika on paik, mis on tulvil ilu, õitsengut ja kultuuri. Igal riigil on oma iseärasused, kuid koos moodustavad nad ühe hiiglasliku ja suurepärase meistriteose (5 punkti).

Põhja-Ameerika (406 kommentaari)

Jon T. arvates jätab nimi soovida:

«Põhja-Ameerika, Kesk-Ameerika, Lõuna-Ameerika, Ameerika Ühendriigid.. arvestades kui «loominguliselt» on nimevalikule lähenetud, ei saa see ju olla eriti põnev paik mida külastada? Hoia heaga eemale.» (1 punkt)

Jonathan D. jagab siiski vaid kiidusõnu:

«Ameerikatest kõige põhjapoolsem.  Ning minu meelest kõige ideaalsema põhjapoole kogusega. Mulle meeldivad sealsed loomad, enamikke inimesi ning kui kaugele põhja see läheb. Peaaegu täiesti üles!!!» (5 punkti)

David C. arvates kaalub üks suur puudus kõik plussid üles:

Suurepärane maailjajagu, mis võiks vabalt saada 5 punkti, kui selle elanikud vaid kriketit mängiksid. (1 punkti.

Lõuna-Ameerika (304 kommentaari)

Cydnee R. jaoks on Amazonase vihmamets olnud sedavõrd traumeeriv, et ta sai kirja vaid kaks sõna:

«Roheline anakonda» (1 punkt)

Nicholas C. kirjutab:

Ma ütleks, et see on nagu Põhja-Ameerika, ainult ekvaatorist lõuna pool. See on kahtlemata mu top seitsme maailmajao hulgas.» (3 punkti)

Okeaania (97 kommentaari)

Scarlett S. märkis lühidalt:

«Üsna hammustusaldis.» (1 punkt)

Dylan G. kirjutas segaselt:

«Ma ei leidnud ühtegi võõrast paika, mis oleks mind muutnud kas närviliseks või kutsunud tuppa ja hommikusööki pakkunud.» (4 punkti)

Antarktika (ei saa kommentaari jätta)

Paraku Antarktikale kommentaari jätmise võimalus veel puudub, kuid loodetavasti parandab Google Maps selle vea üsna varsti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles