Roomlased on vihased: 50 000 eurot maksnud jõulukuusk on nagu WC-hari!

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist @LucaNobili

Pärast seda kui Rooma linna jõulupuu kaotas enamiku oma okkaid, kutsutakse seda pahaselt Spelacchioks, mis tähendab kiilakat või karvutut.

Linna jõulukuusk kaotas oma okkad kaks nädalat pärast Piazza Venezia väljakule püsti panekut, mida paljud elanikud tõlgendavad kui Rooma allakäigu peegeldust, vahendas the Guardian.

Ühe roomlase arvates on puu täiesti häbiväärne ning meenutab kitkutud kana. «Seda jõulukuuske on isegi vaadata valus,» lisas ta.

«Kuidas nad said selle üles panna Rooma? Sellisesse pealinna nagu Rooma?» jagas oma pahameelt teine elanik.

Rooma puu on kuivanud ja oli surnud juba siia jõudes. See on hea metafoor pealinna olukorrale, kirjutas üks kohalik Twitteris. Teine küsis selle peale, millal on puu matused.

Jõulupuu toodi Rooma 700 kilomeetri kauguselt Põhja-Itaalias asuvalt Dolomiitide alalt ning praegu on selgunud, et transpordi ajal polnud puu piisavalt hästi kaetud, mis põhjustaski kuuse kuivamise. Kuuse toomine läks maksma tervelt 50 000 eurot, mis muudab roomlased eriti pahaseks.

Kuuse välimuse üle avaldavad nördimust ja pahameelt nii roomlased kui ka turistid ning Twitteris on kuusesaaga saanud isegi oma hashtag’i «spelacchio» näol. Oma rootsuks kuivanud välimuse tõttu võrreldakse puud WC-poti harjaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles