Jõulud on päästetud: Ryanair muudab pilootide streigi vältimiseks oma reegleid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair
Ryanair Foto: Vida Press

Eile, 15. detsembril nõustus Ryanair lõpuks pilootide ühinguid tunnistama, selleks, et jõuluaegsed lennud ei peaks lubatud pilootide streigi pärast ära jäädma.

Lennufirma teatas, et on ühendust võtnud Iirimaa, Suurbritannia, Saksamaa, Itaalia, Hispaania ja Portugali pilootide ühingutega, et kutsuda neid nõupidamisele. Kui varasemalt ei tunnustanud Ryanair mitte ühtegi pilootide ühingut, siis nüüd on lennufirma sunnitud oma reegleid muutma.

Ryanair lubas ühinguid tunnistada kui Ryanairi piloote esindavat organit nimetatud riikides. Kuid tunnistatud saavad pühingud vaid juhul, kui nad koosnevad Ryanairi pilootidest, kes tegelevad Ryanairi asjadega. Lennufirma ei hakka tegelemagi pilootidega, kes töötavad mõne konkureeriva lennufirma heaks ei Iirimaal ega mujal.

Ryanairi esindaja Michael O’Leary sõnul on jõuluaegsed lennud nende reisijatele ülimalt olulised ning lennufirma ei soovi pilootide streigi hirmu tõttu oma klientidele muret valmistada.

Kui parim viis olukorra lahendamiseks on rääkida meie pilootidega organiseeritud ühingute kaudu, siis oleme seda ka valmis tegema, sõnas O’Leary. Samuti kinnitas Ryanairi esindaja, et lennufirma saatis kõikidele ühingutele kutse läbirääkimistele, et neid tunnustada ning pilootide streigiplaan lõpetada.

Pilootide ühingute tunnustamine on Ryanairi jaoks suur muudatus, kuid O’Leary sõnul on lennufirma varemgi sedavõrd suuri muutusi ette võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles