10 kingiideed reisihuvilisele

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Isopix/REX/ Vida Press

Kui sinu lähedaste või sõprade hulgas on mõni tõeline reisisell, on veel viimane aeg talle sobiv kingitus leida.

Fotokaamera

Hübriidkaamerad
Hübriidkaamerad Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

Tänapäeval on muljete jäädvustamine üks reisi olulisemaid osasid. Et fotod ka ilusad ja kvaliteetsed välja tuleks, tasub reisisõbrale kinkida hübriidkaamera, mis on palju kergem ja väiksem kui peegelkaamera, kuid mille pildikvaliteet on vähemalt sama hea. Kui fotoka ostmine käib üle jõu, on heaks kingiks ka telefonikaamera külge ühendatav objektiiv, mis muudab telefoniga tehtud fotod kordi kvaliteetsemaks.  

Kaelapadi

Uudse disainiga trtl kaelapadi
Uudse disainiga trtl kaelapadi Foto: /AP/Scanpix

Pikal lennul ei ole midagi tänuväärsemat, kui üks korralik kaelapadi. Lisaks traditsioonilistele kaelapatjadele võiks mõelda ka näiteks ergonoomilisemat ja mugavamat lahendust pakkuva trtl kaelapadja peale.

Kraabitav maailmakaart

Kraabitav maailmakaart
Kraabitav maailmakaart Foto: Andrii Shevchuk / Alamy/ Vida Press

Kraabitava maailmakaardiga on lihtne oma maailmavallutustel silm peal hoida. Iga kord, kui reisid uude riiki, saad selle kaardi pealt välja kraapida. Kraabitavat maailmakaarti saab osta mitmetest kontoritarvete poodidest või tellida mõnest internetikaubamajast.

Korralik seljakott

Selga toestav kott
Selga toestav kott Foto: Dmitry Rukhlenko / Alamy/ Vida Press

Loomulikult võib reisile minna igasuguse kotiga, kuid terve päev ringi käies ei ole midagi paremat, kui üks hea selga säästva disainiga seljakott. Otsi reisisellile sobivat seljakotti matkapoodidest.
 

Lennupiletid

Foto: Elizabeth Crego/ Panthermedia

Lennupiletite ostmine on keerukas, kuna sa ei pruugi täpselt teada, mis kuupäevadel su sõber reisile minna saaks. Selle asemel on heaks ideeks osta mõne reisibüroo kinkekaart nii, et sõber saab endale ise reisi kokku panna.

Reisiteemaline raamat

Foto: Isopix/REX/ Vida Press

Reisiteemalised raamatud on inspiratsiooni ammutamiseks asendamatud. Võid mõelda nii praktilisema kindla riigi reisijuhi nagu Lonely Planet peale, kuid veelgi põnevam on lugeda kellegi teise seiklustest. Reisiteemalisi raamatuid leiab kõigist raamatupoodidest.

Silmakate

Foto: Takahiro Yumada / Alamy/ Vida Press

Mugav silmakate on lennukis uinakut teha soovijale täiesti asendamatu. Praegu on müügil piisavalt põnevaid silmakatteid, mis sobivad ideaalselt kingituseks. Võid hankida nii humoorika magavate metslooma silmadega silmakatte, nahka säästva siidist silmakatte või erinevaid disaintooteid, mis istuvad eriti mugavalt.

Reisirätik

Mikrofiibrist rätik võtab vähe ruumi
Mikrofiibrist rätik võtab vähe ruumi Foto: Norasit Kaewsai / Alamy/ Vida Press

Reisil olles on kotis vähe ruumi võttev, kuid mõõtudelt suur rätik täiesti asendamatu. Otsi mikrofiibrist mugavat rätikut spordipoodidest või matkapoest. Rätikut ei tasu muidugi kinkida inimesele, kes reisides vaid paremates hotellides viibib, kuna seal jagatakse rätikuid niigi.

Pagasikaal

Foto: Andrew Paterson / Alamy/ Vida Press

Enamik inimesi kaalub pagasit tavalise inimesele mõeldud kaaluga, mõõtes kõigepealt enda kaalu ja siis enda kaalu koos pagasiga. Esiteks on see küllalt ebamugav ja aegavõttev viis ning teiseks pole see tihtipeale kuigi täpne. Pagasikaal on küllalt väike vidin, mida saab ka reisile kaasa võtta. Sellega saab olla kindel, et nii käsipagas kui äraantav pagas ei ületa lubatud mahtu, mis muudab kogu reisi kahtlemata muretumaks.

Endlikepp

Foto: Aflo Co., Ltd. / Alamy/ Vida Press

Endlikepp ehk iseenda pildistamise pulk (inglise keeles selfie stick) on käepärane tööriist nii üksikule rändurile kui ka sõpradega koos reisivale inimesele. Pildi pealt ei saa keegi aru, kui totakas pildistaja seda fotot tehes välja nägi ning tulemus ning mälestus on ju see, mis loeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles