Soodsad erasaared, millel puhkamist saab lubada igaüks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brother saar
Brother saar Foto: PHILIPPINES landmarks and people by Vision / Alamy/ Vida Press

Puhkus erasaarel ei pea olema vaid miljonäride lõbu. On paradiisisaari, millel puhkamist saavad endale lubada ka täiesti keskmise palgaga inimesed.

 

Richard Brandsonil ja Johny Deppil on näiteks täiesti oma luksuslikud erasaared. Kui sa ei kuulu just maailma rikkaimate hulka, ei ole paradiisisaart osta siiski enamikule jõukohane. Kuid tõele au andes ei elakski sa ju aasta läbi oma saarekesel. Maailmas on palju imelisi saari, mida saab puhkusereisiks üürida täiesti taskukohase hinnaga, eriti veel kui reisida koos sõprade seltskonna või perega. News.com.au on kokku kogunud kolm sellist saart.

Directioni saar, Austraalia

Directioni saar
Directioni saar Foto: Suzanne Long / Alamy/ Vida Press

Directioni saarel on valge rannaliiv ning lõputult palmipuid. Saar asub lühikese lennu ja 20-minutilise paadisõidu kaugusel Austraalia linnast Perthist. Saarekesel on ainult üks majutushütike, mis mahutab 2–8 inimest. See tähendab, et terve saar on ühe seltskonna päralt. Majutuses pole küll midagi luksuslikku – välikäimla ning puuküttega grill –, kuid saare põhiatraktsioon polegi majutus, vaid see, mida sealses imekaunis looduses teha saab. Directioni saare rannikul on värvilised korallid, mida saab snorgeldades või sukeldudes imetlema minna, samuti elavad seal delfiinid ja kilpkonnad, kellega saab sinises vees koos supelda.

Hind: 335 eurot öö kahe inimese kohta, iga järgmise inimese kohta tuleb maksta 50 eurot lisaks.

Forsythi saar, Uus-Meremaa

Foto: YAY Media AS / Alamy/ Vida Press

Forsythi saar on oma 8,4-ruutkilomeetrise pindalaga üks suurimaid erasaari terves Vaikses ookeanis. Hoolimata suurusest, ei ole saare üürihind krõbe. Kaunid eraldatud rannad, sõnajalametsad ning imelised rohelised mäetipud, kust avanevad hunnitud vaated, teevad saarest tõelise paradiisi. Saarel saab minna paadiga sõitma, kalastada, delfiine vaadelda, kajakiga sõita ning matkata. Õhtul saab lõõgastuda majutuskohas olevas mullivannis. Majutuseks on puitmaja, mis mahutab kuus kuni kaheksa külalist ning rannas on veel üks rannamajake, mis mahutab neli.

Hind: 1156 eurot öö kohta kuni kaheksale inimesele (8 inimese puhul on hind siis 114 eurot inimese kohta) ning ööbida tuleb vähemalt kaks ööd. Hind sisaldab kõiki toidukordi, ekskursioone saarel, piknikke, kajakisõitu, paadilaenutust ja kalastamisvarustust.

Brotheri saar, Filipiinid

Brotheri saar
Brotheri saar Foto: PHILIPPINES landmarks and people by Vision / Alamy/ Vida Press

Filipiinid koosnevad rohkem kui 7000 troopilisest saarest. Seal asuv El Nido nimeline saartekogumik on oma puutumatu iluga jõudnud isegi UNESCO pärandi nimistusse. Just El Nido saarte hulka kuulub ka Brotheri (ehk venna) saar, mille võid kogu hiilguses endale üürida. Seal on helkivad laguunid, lubjakivikaljud ning imekaunid rannad. Peale ühe kahekorruselise maja on saarel vaid rannad ja vihmametsad. Majutus on kuni kümnele inimesele ning kõik toidukorrad on hinna sees.

Hind: 340 eurot öö kohta. Kui jagada see 10 inimese vahel, tuleb hinnaks vaid 34 eurot öö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles