VIDEOINTERVJUU: «Minu Indoneesia» autor räägib, miks käivad moslemid Riisipotimäelt juhupartnereid otsimas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Apollo raamatupoes Berit Renseri «Minu Indoneesia» raamatuesitlus. Beriti jaoks on see juba mitmes reisiraamat ning põnevaid muljeid jagub tal Indoneesia kohta küllaga.   

Indoneesiasse viis Beriti aastane stipendium indoneesia keele õppimiseks. Toimekas tüdruk algatas Indoneesias nii «Teeme ära» koristuskampaania, kirjutas kohapeal tuntust kogunud raamatu «Kuidas ära tunda indoneeslast» ning nii saigi ühest aastast märkamatult kolm. 

Maailma suurima elanikkonnaga islamiriigis vastuolusid jagub. Kuula videointervjuust, kuidas Berit 86 miljoni Indoneesia televaataja ette jõudis, mis teda ikka ja jälle Indoneesiasse tagasi viib ning miks ikkagi käivad sealsed moslemid täiesti ametlikult Kemukuse ehk Riisipotimäelt juhupartnereid otsimas.

Berit Renser on kogenud rännusell. Aastaid tagasi reisisid nad koos Terje Toomistuga mööda ilma hääletades ringi ning pidasid reisihuviliste seas ülipopulaarseks saanud avantüristide blogi. Hiljem andsid nad koos välja ka reaalsuse piire kompava reisiraamatu «Seitse maailma».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles