Kanada lennuõnnetuses pääsesid kõik pardalolijad napilt eluga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raymond Sangeri foto õnnetusest
Raymond Sangeri foto õnnetusest Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

Kolmapäeva õhtul kukkus Kanadas Fond-du-Lac’ lennujaama lähedal kohe pärast õhkutõusu alla  West Wind Aviationi väikelennuk.

Lennuk tõusis õhku kohaliku aja järgi kell 18.15 ning suundus Fond-du-Lac’st Stony Rapidsi poole. Lennukis viibis 22 reisijat, kaks pilooti ja lennusaatja.

Õnnekombel hukkunuid ei ole, kõik 25 pardal olnud inimest jäid õnnetuses ellu ning nende eest kantakse hoolt, vahendas CBC. Sellegipoolest olid  mõnede lennukis olnud inimeste vigastused nii tõsised, et neile kutsuti õhukiirabi. Lennukis plahvatust ei toimunud ning samuti ei põlenud õnnetuspaigal ükski lennuki osa.

Esimeste seas jõudsid õnnetuspaigale kohalik elanik Raymond Sanger koos pojaga. Nad jooksid lennujaama poole, suunaks vaid õnnetuspaigast kostvad inimeste karjed.

«Nad olid kõik istmete vahel kinni,» kirjeldas mees olukorda ning lisas, et nad hakkasid metalli lõikama ja murdma, et inimesed lennukist välja päästa. Selleks ajaks kui kõik inimesed said lennukist välja päästetud, oli mehe jope lennuki kütusest läbi imbunud.

«Minu jope on lennuki kütusest läbimärg. Kõigil on see nii, kõigil, kes seal olid,» ütles Sanger.

Fond-du-Lac on eraldatud linnake Kanada Saskatchewani põhja osas, kuhu pääseb ainult lennukiga. Fond-du-Lacis elab ligi 900 inimest ning siin ei ole piisavalt head päästevarustust, mistõttu tulid õnnetuspaigale appi päästemeeskond Stony Rapidsist ning hiljem ka kaugematest piirkondadest.

Hetkel on õnnetuse põhjus veel teadmata, kuid sellega tegeleb Transpordi Turvalisuse juhatus, sõnas West Wind Aviationi esindaja Rick Philipenko. «Meie prioriteediks on reisijate ja lennumeeskonna eest hoolitsemine,» lisas Philipenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles