Mainekas briti väljaanne: Tallinna jõuluturg on Euroopa parim

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksim / Stockimo / Alamy/ Vida Press

Briti väljaanne The Guardian kirjutab, et Tallinna jõuluturg on Euroopa omadest kahtlemata kõige ehedam.

Väljaanne kirjutab, et kuigi turiste pole Tallinna vanalinnas palju, võib see peagi muutuda. Seda seetõttu, et Lonely Planet valis Tallinna parima hinna ja kvaliteedi suhtega sihtkohaks, mida 2018. aastal külastada.

Guardiani sõnul pärineb Tallinna jõulukuuse traditsioon 1441. aastast, kui Tallinn oli üks esimesi linnu Euroopas, mis hakkas jõulude paiku linnakuuske üles seadma. Lisaks muljetavaldavale jõulukuusele on terve jõuluturu ala imekaunis just pastelsetes toonides Raekoja platsi hoonete tõttu, mis jõuluturgu ümbritsevad.

Tallinn on üks Põhja-Euroopa vanimaid pealinnu ning ühe paremini säilinud keskaegse vanalinnaga linn maailmas. Isegi 1422. aastast pärinev raeapteek on suurepäraselt säilinud. Madala lae ja puidust taladega apteegis on vanaaegsed riiulid ning rohupurgid. Kõrvalruumis on õudusfilmi sobiv kollektsioon nii näiteks piirituses olevatest putukatest kui ka kuivatatud hirvepulli peenistest.

Väljaanne pöörab tähelepanu ka juba mainitud heale hinna ja kvaliteedi suhtele, kirjutades, et boutique-hotellid, restoranid ning isegi baarides pakutavad kokteilid on siin hea hinnaga.

Lisaks soovitab The Guardian osta eestilikke kingitusi vanalinnast, imetleda Toompead ja Kadriorgu, külastada Telliskivi loomelinnakut ja Kalamaja ning einestada Tallinna restoranides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles