Vaata, kuhu soovitab maailmarändur Tom Valsberg eestlastel talvituma minna

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atitlani järv Guatemalas
Atitlani järv Guatemalas Foto: Eye Ubiquitous/REX/ Vida Press

Eesti väelaulik ja maailmarändur Toomas Valsberg jagab oma sotsiaalmeedia kontol soovitusi, kuhu riiki võiks külma talve eest peitu minna.

Bali vulkaanipurske valguses rännumees kuulsale paradiisisaarele minna ei soovita. Selle asemel soovitab ta hoopis Guatemalasse Atitlani järve äärde reisida, kus vulkaan purskab tegelikult samuti iga päev, «selle vahega et 200 km kagusel, kust seda on mõnus videvikus vaadata ilma, et tuhk silma lendaks ega mingit evakueerimist peaks kartma,» kirjeldab ta.

«Atitlani järv Guatemalas on nüüd mu uus lemmikkoht ja erinevalt Rishikeshist Indias, Balist, Koh Phanganist saab siin eesti parimat suve ilma nautida 6-8 kuud,» jagab rändur oma vaimustust.

«Siin väikeses 3000 elanikuga San Marcose külas on 5 päeva nädalas väelaulud, igal hommikul soodsad joogatunnid erinevates kohtades, võimalus kanuuga või SUP lauaga sõita hommikul vara ihuüksi keset kõige ilusamat vulkaanidest ümbritsetud järve, lisaks veel iganädalased trummiringid ja maailma kõige eepilisema vaatega ekstaatilise tantsu pidu, kus sa saad tantsida sõna otseses pilvepiiril sajaviiekümne imelise inimesega ja poodi minekuks ei kutsu mitte takso vaid hääletad omale paadi,» loetleb Valsberg paiga võlusid. 

Lisaks silmailule pakub Guatemala Atitlani järve ala ka midagi spirituaalsuse huvilistele. Valsberg selgitab, et just siin taaselustusid kakao tseremooniad ja levisid siis üle maailma ning samuti on seal «kakaobaba» Keith, kes teeb iganädalasi tseremooniaid.

«Šamaane, ravitsejaid on ka jalaga segada,» sõnas Valsberg.

Vaata maailmaränduri postitust:

Tom Valsberg on väelaulik, maailmarändur ja reisiraamatu «Kuidas rännata ilma hirmuta» autor. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles