11 Euroopa linna, kuhu on talvel parem reisida

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meie hulgas on inimesi, kes sõidavad puhkusele ainult «lõunamaale» ning talvel puhkusereisi mujale ette ei võtagi. Kuid tegelikult võib ka talvel puhkust täiesti nautida – olgu selleks jõuluturgude külastamine või jõeäärses kohvikus kuuma šokolaadi nautimine, siin on 11 linna, mida tasuks külastada just siis, kui temperatuur miinuspoolele langeb.

Viin, Austria

Viini jõuluturg
Viini jõuluturg Foto: Vida Press

Reader's Choice Awards valis just selle linna parimaks Euroopa linnaks ning hoolimata temperatuurist vastab see alati tõele. Kuid just talvisel ajal muutub Viin eriti võluvaks, pakkudes rohkelt nii kultuurilisi kui ka esteetilisi elamusi.

Brugge, Belgia

Brugge, Belgia
Brugge, Belgia Foto: Vida Press

Euroopa kõige paremini säilinud keskaegne linn on eriti šarmantne pühade ajal. Munakivitänavad, jõuluturud, kohvikud, kus nautida kuuma Belgia šokolaadi...

Edinburgh, Šotimaa

Foto: Vida Press

Edinburghi Hogmanay festival on kolmepäevane pidustus, millega tähistatakse uue aasta saabumist. Välikontserdid, ilutulestikud, tantsivad šotlased – on sul veel vaja põhjuseid, et pileteid osta?

Budapest, Ungari

Foto: Vida Press

Näha Ungari parlamendihoonet ümbritsetuna Danubel ujuvatest jääpankadest – juba ainuüksi selle vaatepildi pärast tasub sinna sõita.

Praha, Tšehhi

Foto: Vida Press

Mitte ükski teine linn ei muutu selliseks talviseks võlumaaks nagu see juhtub Prahaga.

Bergen, Norra

Foto: Vida Press

Bergen jätab idüllilise Norra külakese mulje: värvikirevad puitmajad, imeline sadam, hingetuks võtvad vaated fjordidele.

Pariis, Prantsusmaa

Foto: Vida Press

Pariis on alati hea mõte, kuid talvel on see veel suurepärasem mõte. Pühadeks ehitud Pariisi lihtsalt peab nägema!

Ljubljana, Sloveenia

Foto: Vida Press

Sloveenia pealinn muutub talvel tõeliseks muinasjutulinnakeseks: veiklevad tuled, jõeäärsed kohvikud, imelised vaated...

Veneetsia, Itaalia

Foto: AP / Scanpix

Täiesti tänamatult on tähelepanuta jäänud tõik, et Veneetsiat tasub külastada ka talvel – kanalid on mattunud müstilisse uttu, inimesi praktiliselt pole ja saad linna tõeliselt nautida.

Berliin, Saksamaa

Foto: Imago / Scanpix

Saksamaa on tuntud kui maailma parimate jõuluturgude riik, Berliinis on neid juba rohkem kui 60. Muidugi on Berliinis muudki teha: kirev ööelu, tõeliselt torkiv kunstimaastik ja Michelini-tärnidega restoranid hoiavad sind tegevuses kaua.

Lucerne, Šveits

Foto: Caro / Scanpix

Šveitsi suusahooajal külastamine ei tule ilmselt üllatusliku soovitusena, aga kui tahad sel aastal unikaalset elamust, mine Lucerne'i. Siit leiad muudki peale nõlvade: näiteks muuseumid ja laevareisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles