Galerii: suur lumesadu on halvanud lennuliikluse mitmes Euroopa riigis

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Euroopat on tabanud teist päeva järjest tugev lumesadu, mis on tekitanud Londonis, Amsterdamis ja Brüsselis tõelise lennukaose.

Suurbritannias sadas viimati üleriigiliselt nii palju lund maha 2013. aasta märtsis, vahendas BNS. Pühapäeval tuli Walesi lõunaosas Sennybridge'is lund 32 sentimeetrit ning Inglismaa kirdeosas Northumberlandis langes temperatuur ööl vastu esmaspäeva 11,6 miinuskraadini.

Täna hommikul olid paljud lennud Londoni rahvusvahelistes Heathrow' ja Stanstedi lennujaamades kas edasi lükatud või tühistatud, mistõttu on häiritud tervelt 50 000 inimese reisiplaanid. Lisaks Suurbritanniale on suur lumesadu mõjutanud lennuliiklust ka Amsterdamis, kus enamik lende on kas edasi lükatud või tühistatud.

Foto: SWNS.com/Tony Kershaw/Scanpix

Brüsseli lennujaamas olid samuti lennud täna kas edasi lükatud või tühistatud, kuid praeguseks on õhkutõusurajad lõpuks lumest vabastatud ning lennuliiklus taastumas.


Samuti on häiritud Suurbritannia rongiliiklus. Nii National Rail, Chiltern Railways, CrossCountry, Great Western kui ka Virgin Trains on teatanud, et nende sõidugraafikud on muudetud.

Mitmes paigas üle terve Suurbritannia on välja antud kollane hoiatus, mis tähendab, et seal tuleb olla valmis igapäevaelu tegevuste katkemiseks ning võimalikeks reisikatkestusteks ja hilinemisteks. 

Tallinna lennujaama esindaja sõnul ei ole Euroopa lumesadu Tallinnast väljuvaid lende eriti mõjutanud. Täna on toimunud mõlemad Londonisse suundunud lennud ning tühistatud on ainult Brüsselisse suundunud lend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles