Delhi elanikud kurdavad lennukitest tuleva fekaalisaju üle (3)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergio Azenha / Alamy/Vida Press

Hetkel pole veel kindlaks tehtud, kas fekaalid on inimpäritolu.

Delhi lennujaama lähistel elavad inimesed väidavad, et neid tabanud fekaalisadu pärineb linnaosast üle lendavatelt lennukitelt, vahendas The Independent.

Et kohalike väiteid kontrollida, algatas India keskkonnakohus eelmisel nädalal uurimise. Kohus kutsus kokku erikomitee, kes elanike kaebusi uurima hakkab.

Eelmisel aastal kaebasid paljud inimesed samast linnaosast, et lennukid heidavad lennu ajal alla reovett. Seetõttu otsustas kohus juba eelmisel aastal, et kui ükskõik mis tüüpi lennuk avastatakse õhust reovett alla heitmas, peab lennufirma maksma 50 000 ruupiat (657 eurot) trahvi «keskkondlikuks kompensatsiooniks».

Praegu proovib komitee kindlaks teha, kas lennuvälja lähistelt leitud fekaalid pärinevad inimestelt või lindudelt. Samuti hakatakse Delhisse maandunud lennukeid pisteliselt kontrollima, kus vaadatakse, kas lennuki reoveepaak on juba enne maandumist tühjendatud või ei.

Lennukites on 750-liitrine reoveepaak, kuhu jõuab kogu tualetipoti sisu. Reoveepaagi tühjendamisega peaks tegelema ainult puhastusmeeskond, siis kui lennuk on maandunud. Reoveepaaki peaks saama avada ainult väljastpoolt, et lennu ajal piloodid kogemata paagi sisu alla ei laseks.

Sellegipoolest pole see esimene kord, kui lennujaama lähistel elavad inimesed kurdavad neid tabanud fekaalisaju üle.

Selle aasta jaanuaris postitas Salt Lake City elanik Bethany Bowker Facebooki video, kus väitis, et tema kodutee on kaetud inimfekaalidega. Naise sõnul kattus tee fekaalidega pärast seda kui lennuk nende kodust üle lendas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles