Tõde või müüt? Reisieksperdid avaldavad, kuidas tegelikult pühade ajaks odavamaid lende leida

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pühade ajal reisitakse palju – kes tuleb jõulude või uue aasta lähenedes välisriigi õpingutelt või töölt koju, kes püüab lühikeseks puhkuseks taskukohast reisi leida. Arusaadav, et pühade ajal on meil niigi palju muud kulu, seepärast tasub kõrva taha panna näpunäited, mis võivad tõesti lennu valikul aidata raha säästa.

Netis levib rohkelt nippe, kuidas raha säästa, aga millised ka tegelikult töötavad? Küsisime ekspertidelt.

1. Väikeste lennujaamade kaudu on odavam lennata: TÕDE

Muidugi, suured lennujaamad on meelepärasem valik üldjuhul parema ühenduse, mugava asukoha ja infrastruktuuri pärast, kuid kõige selle eest tuleb maksta. Kui vaatate järele, mis maksab lendamine linnast kaugemal asuvate lennujaamade kaudu, võite mõnes riigis sedaviisi säästa isegi kuni sada eurot lennu kohta! Parim näide selle kohta on Inglismaa lennujaamade Lutoni ja Stanstedi võrdlus Heathrow’ või Gatwickiga, annavad nõu pankade digialternatiivi Revolut spetsialistid.

2. Viimase hetke pakkumised on alati soodsamad: MÜÜT

Lugusid viimase hetke erakordselt madalatest lennuhindadest armastatakse veebiavarustes väga, ent see on pigem erand kui reegel. Pealegi, selliseid reise oodates asetab inimene ise end väga riskantsesse olukorda – aga mis siis, kui alles jäävad vaid krõbeda hinnaga lennud? Kui teil on võimalik lennupiletid osta 7–12 nädalat enne reisi, võite säästa isegi kuni 30%.

3. Lehitseja otsinguajaloo puhastamine võib aidata säästa: TÕDE

Kas olete kunagi mõelnud selle peale, miks piletihinnad tõusevad lende otsides juba samal päeval? See on nõnda sellepärast, et veebilehed kasutavad küpsisepoliitikat, mis aitab jälgida teie varasemaid otsinguid lehitsejas. Kui lennuettevõtted näevad, et vaatate lennupiletit juba mitmendat korda, teevad nad järelduse, et olete väga motiveeritud ostja, teisisõnu, ostate ka kallima lennupileti, sest tunnete selle vastu aktiivselt huvi. Kui nad näevad teie viimatise otsingu tulemusi, võivad sellised veebilehed iga külastuskorraga hinda vähehaaval tõsta. Kaitske end selle eest ja kustutage lende otsides lehitsejas oma otsinguajalugu, et ei jääks fikseeritud küpsiseid.

4. Päevased lennud on odavamad: MÜÜT

Kui lendate hilisõhtul, jõuate sihtkohta öösel või varahommikul, ent kui olete sellises olukorras, kus lennu hind on tähtsam, võivad niisugused «ebamugavad» lennureisid olla ligikaudu 30% soodsamad kui päevased. Pealekauba eelistab öiseid lende vähem inimesi, seega veedate tõenäoliselt vähem aega lennujaamajärjekordades seistes või pagasit oodates.

5. Lennupileti ost muus valuutas võib olla odavam variant: TÕDE

Selline nõuanne võib iseäranis marjaks kuluda Aasiasse reisimisel. Et tõesti vähem kulutaksite, peate muidugimõista kindel olema, et ei pea teise valuutaga ostmisel maksma selle vahetamise eest. Õnneks on juba panga-alternatiive, mille kaartidega saab maksta mis tahes valuutas ilma täiendavate vahetustasudeta. Revoluti eksperdid on avastanud, et Londoni ja New Yorgi vaheliste lennupiletite ostmisel võib ainuüksi valik tasuda Taani kroonides aidata kokku hoida umbes 15 eurot.

6. Edasi-tagasilend sama lennuvedajaga on kõige odavam variant: MÜÜT

Paljud meist on harjunud ostma edasi-tagasilennu sama lennuvedajaga ainuüksi sellepärast, et see hõlbustab piletiotsingut. Ent sarnasel ajal ja vahel isegi samast lennujaamast lendab samal marsruudil mitu lennuvedajat. Erinevused pakutavate lennupiletite hinna vahel võivad ulatuda 20 protsendini. Pigem investeeriks vaid veidi rohkem aega lennuotsingule ja kulutaks sama raha jõulukinkideks, kas pole?

7. Ümberistumisega lennud on märksa odavamad: TÕDE

Kui olete sellises olukorras, kus raha on tähtsam kui aeg, siis vähemalt ühe imberistumisega lend võib olla koguni 40% odavam kui otselend. Pidage silmas, et ümberistumise aeg võib jääda vahemikku ühest tunnist kuni ühe päevani. Ehk on teil selles linnas sõpru, kellega võiksite kohtuda? Aga võib-olla saate tänu paarile lisatunnile lennujaamas oma tähtsa töö pühade eel lõpule viia?

8. Teisipäeviti on lennupiletid kõige odavamad: MÜÜT

See vastas pikka aega tõele, sest paljud lennuettevõtted edastasid uued reisipakkumised ja hinnad reisiagentidele traditsiooniliselt just teisipäeviti. Nüüdseks on sellest aga saanud pelgalt müüt, sest internetiajastul tulevad uued pakkumised iga päev. Niisiis, lennupileti ostmise aeg ei ole nii tähtis kui aeg, millal soovite lennata. Nagu mainitud, hilisema või pikema lennu valik on kindlasti odavam variant kui teisipäeva ootamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles