Pariisi lennujaamades on pommirühmal üle tuhande väljakutse aastas

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aly Song / Reuters / Scanpix

Kui oled viimasel ajal lennukiga reisinud, siis oled ilmselt kuulnud igas lennujaamas hoiatust, et pagasit ei tohiks jätta valveta. Omanikuta pagasist on saanud viimaste aastatega lennujaamade tõsine peavalu, mis hoiab valvel ka pommirühmasid ning põhjustab lendude hilinemisi.

Nii Charles-de-Gaulle'i kui ka Orly lennujaamas Pariisis on relvastatud sõdurid tavapärane nähtus. Viimase aasta jooksul on pommirühm pidanud valveta pagasit kindlaks tegema rohkem kui tuhandel korral. 2013. aastast on möödunud aastaks valveta jäetud pagasi hulk kasvanud 77,8 protsenti. See on saanud lennujaamade jaoks suureks probleemiks, kirjutab The Local.

Iga kord, kui leitakse mõni omanikuta kohver, on lennujaama töötajad sunnitud teatud ala lennujaamast kinni panema. Seda seniks, kuni pommirühm on pagasi ohutuks tunnistanud. Paljud leitud kohvritest hävitatakse, kuna keegi ei tunnista neid omaks. See kõik mõjutab ka lendude hilinemist. Umbes 400 lendu on sel aastal hilinenud keskmiselt 53 minutit tänu pagasiga seotud probleemidele.

Küll aga pole maha jäetud pagas vaid reisijate hajameelsuse tulemus. Terrorismikartuses on tugevdatud ka pagasikontrolli ning kui pagas on liiga suur või raske, eelistavad reisijad vahel maksmise asemel kohvri üldse maha jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles