Meedias ilmunud kirjaviga läks paradiisisaarele kalliks maksma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ryan Cardone/TidalStock / Alamy/ Vida Press

Kuigi orkaanid räsisid hiljuti Kariibi mere saari, on selle mõjud jõudnud ka kaugele orkaanide puutealast väljapoole.

Atlandi ookeanis asuv kuulus roosade rannaliivade ja türkiissinise mereveega Bermuda saar on alati olnud paljude turistide meelispaigaks. Hiljuti on aga rohkem kui 3000 reisi sinna tühistatud meedia ebaõnnestunud kirjavea tõttu.

Kui orkaanid Irma ja Jose septembris Kariibi merd laastasid, said paljud piirkonna saared kahjustada. Põhja-Carolina lähistel asuv Bermuda polnud aga kindlasti üks nendest saartest. Paraku on Kariibidel saar nimega Barbuda, mis sai orkaanide tõttu tugevalt kahjustada. Kuid paljud paljud meediaväljaanded viitasid hoopis Bermuda saarele.

Kuigi Barbuda ja Bermuda asuvad üksteisest 1600 kilomeetri kaugusel ning Bermuda ei kuulu isegi mitte Kariibi mere saarte hulka, ajasid paljud nende kahe saare nimed sassi. Selle tulemusena tühistas ligi 3000 turisti oma broneeringud ning Bermuda elanikud ärkasid hommikul sõnumitega sõpradelt, mille sisuks oli «loodan, et sinuga on kõik korras!»

Selle vea tõttu kukkus saare külastuste arv esimest korda kahe aasta jooksul. Turism on aga saarel peamine elatusallikas ning majanduse elavdaja.

Bermuda püüdis küll turunduskanalite ja meedia kaudu teada anda, et saarega on kõik korras, kuid sotsiaalmeedias elasid juba veaga uudislood oma elu.

«Sotsiaalmeediadžinn oli juba pudelist väljas,» märkis Bermuda Turismi tegevjuht Kevin Dallas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles