Hirmutav video: adrenaliiniotsijad hüppavad mäetipult alla lendava lennuki peale

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Šveits on kuulus oma kõrgete mägede ja imeliste vaadete poolest, mistõttu leiavad paljud ekstreemsportlased oma tee just siia. Kaks prantslast on teinud surmapõlgava video, kus nad hüppavad alla Jungfrau tipult ja kasutades siis tiibkostüümi (wingsuit inglise keeles) maanduvad lendava lennuki peale.

BASE-hüpe, ehk tiibkostüümi kasutades kõrgustest alla hüppamine on ekstreemsportlaste seas üha rohkem populaarsust kogumas. Nimelt saab kostüümi kasutades hüpata kõrgustest alla ning liuelda siis maapinnani. Prantslased Frédéric Fugen ja Vincent Reffet otsustasid aga maapinna asemel hoopis liikuvale lennukile maanduda, vahendas The Local.

Meeste hullumeelset videot sponsoreeris Red Bull, mis tihti toetab eri ekstreemspordi vorme. Reffet ja Fugen ütlesid oma intervjuus Red Bullile, et tahtsid taastoota 20 aastat tagasi Patrick de Gayardoni poolt tehtud hüpet, kus de Gayardon hüppas tiibkostüümiga lennukist välja ning siis jälle tagasi lennukisse sisse. Prantslased tahtsid proovida sama asja, aga alustada hüpet mäetipust, mitte lennukist.

Kuigi tiibkostüümiga lendamine tundub lahe kogemus, on see, nagu arvata võis, ka väga ohtlik spordiala, kus igal aastal hukkub mõni hulljulge vale maandumise tõttu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles