Lennujaamas lumevangis olnud Urmas Paet: kõik teised lendavad, aga Nordica mitte (8)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebookist/ Urmas Paet

Täna hommikul pidi Tallinna lennujaamast kell 10 startima lennuk Amsterdami poole. Kehvade ilmaolude tõttu aga lükati lendu kolm tundi edasi, samal ajal kui teiste lennufirmade lennukid ei lasknud end lumest ja lörtsist häirida.

Kolm tundi hilinenud lennuga pidi täna lendama ka Urmas Paet, kes sotsiaalmeedias ka oma nördimust jagas.

«Kell on 12.05 ja just jagati heldelt kuueeurone söögitšekk. Ei ole teada, kas hakataksegi üldse kuhugi minema. See pole igatahes veel selgunud,» kirjeldas Paet infosulus olevate reisijate olukorda.

«Vahepeal on lendu läinud Aerofloti, SASi, AirBalticu ja Transaviabaltica lennud. Seega lumesaju kaela ei maksa täiendavaid tunde Tallinna lennujaamas hängimist ajada,» usutles Paet edasi. Lennuk startis viimaks alles kell 12.51.
 

Lennu viibimise kohta jagas kommentaari Nordica kommunikatsioonijuht Toomas Uibo:


«Küsimus on ilmas. Seda lendu opereeris täna Carpatair ja tema sisemiste regulatsioonide järgi selliste ilmastikutingimuste puhul ei võinud startida. Et kui inimesed küsivad, miks teised lennukid stardivad, siis see ongi firma enda regulatsioonides ja lennuki mudelis kinni. See oli puhas nende ettevõtte otsus oodata ilma paranemist.»

Küsimusele, kas Nordica kui firma, kes Carpatairi teenuse on sisse ostnud, poleks pidanud pakkuma sellise ootamise puhul asenduslendu, vastas Uibo, et kuna tegemist oli ilmaga, mitte tehnilise rikkega, siis polnud Nordica poolt asenduslennu pakkumine põhjendatud.

Lend toimus siiski vaid ilmaolude paranemise tõttu, ning kui raja olukord ja lumesadu paranenud poleks, siis olekski lend võinud sedasi olemata jääda.

Vaata Urmas Paeti postitust:

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles