Pöörane Saksamaa rongisõit: akna taga rongi jälitavad põõsad ja valgehaid

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Üks parimaid asju rongisõidu juures on kindlasti aknast avaneva vaate imetlemine. Kui sa aga ühe teatud rongi peale istud ja mööda Saksamaa maakohti tiirutad, avanevad sulle akendest väga veidrad vaated.

Põõsad, mis hakkavad ühtäkki rongi taga ajama, keset põldu seisvad valgusfoorid - jah, just! Tegemist on Bewegtes Land (tlk liikuv maa) projektiga, mille taga on kaks Bauhausi ülikooli professorit.

30-kilomeetrise rongitee ääres on võimalik näha erinevaid kunstiteoseid, mille toovad tänulike reisijateni 400 kohalikku vabatahtlikku. Kunstis segunevad fantaasia ja reaalsus ning see tuuakse vaatajani ülisuure kiirusega. Rongile tõttavad inimesed, haikala püüdmine...

Ettevõtmise idee on reisijaid naerutada etendustega, mis kestavad vaid paar sekundit. Vabatahtlikele on see lõbus ajaveetmis- ja sotsialiseerumisviis.

Vaata videot, et natukenegi võimsast elamusest osa saada!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles