Veneetsia kanalites hakkab ringi sõitma prügist tehtud gondel

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelo Boscolo oma prügist tehtud gondolas 21. novembril
Angelo Boscolo oma prügist tehtud gondolas 21. novembril Foto: Luca Zanon /Awakening / Alamy/ Vida Press

Gondlid on kahtlemata kauni Veneetsia ikoonilisteks sümboliteks. Endine puuviljamüüa otsustas ehitada ühe gondli aga prügist.

Gondli ehitamine pole kuigi lihtne. Nimelt koosnevad paadikesed enamasti 280 eri jupist, mille õigesti kokkupaneku õppimine võtab aastaid, vahendas Lonely Planet.

Boscolo valmistatud jäätmetest gondel
Boscolo valmistatud jäätmetest gondel Foto: Luca Zanon /Awakening / Alamy/ Vida Press

Gondli ehitaja ja endine puuviljamüüa Angelo Boscolo nimetab oma meistriteost «hõljuvaks prügiks», kuna gondel on kokku pandud 350 vanast puuviljakastist. Boscolo kogus puuviljakastid kokku oma vanadelt kolleegidelt Rialto Marketist.

Mehe sõnul pole ta kunagi laevaehitust ametlikult õppinud, mistõttu on tal raske seletada, kuidas ta sellega üldse hakkama sai.

«Kõik mis ma saan öelda on see, et sulgesin silmad ja lihtsalt nägin seda,» sõnas Boscolo. Ehitus võttis aega poolteist aastat ning selle aja jooksul sai ta nõu nii tuttavatelt puuseppadelt, paadimeestelt kui ka seppadelt. Kõigi abistajate nimed on kirjutatud ka gondli peale.

Boscolo on prügist ehitamisega katsetanud ka varem. Nimelt on ta ehitanud teisi Veneetsia traditsioonilisi veesõidukeid puparino ja bragozzot, mille ehituseks kasuta ta vanu puidust puuviljakaste. Gondli ehitamine on sellegipoolest olnud tema ettevõtmistest kõige ambitsioonikam.

Mees seletas, et nägi ühes poes müügil gondli plaane, mis maksid 12-15 eurot, kuid müüja oli olnud piisavalt lahke, et need talle kinkida.

Prügigondel tegi oma esimese sõidu Veneetsia kanalitel 21. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles