Bali lennujaam avatakse juba täna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bali rahvusvaheline Denpasari lennujaam.
Bali rahvusvaheline Denpasari lennujaam. Foto: ANTARA FOTO/REUTERS/Scanpix

Indoneesias püsib Bali saarel asuv rahvusvaheline Denpasari lennujaam jääb suletuks kuni täna pärastlõunani, teatasid võimuesindajad.

Kui varem ütlesid võimud, et jaam jääb suletuks kuni neljapäeva hommikuni, siis lennundusametnikud hindasid olukorda täna uuesti ja kuna selgus, et vulkaanituhk on liikumas saare lennujaama kohalt eemale, otsustati avamine tõsta varasemaks.

«Lennuruum taasavatakse kell 15 (Eesti aeg kell 9),» ütles jaama esindaja Arie Ahsanurrohim AFP-le. Kellaaja möödumise järel kinnitavat teadet lennujaama avamisest pole esialgu tulnud.

«Kavatseme jälgida kohapealset olukorda pidevalt,» lisas ta.

Lennujaama sulgemise tõttu on Indoneesia turismisaarel Balil lõksus olnud üle 120 000 turisti.

Bali saarel evakueeriti purskamisohus Agungi vulkaani ümbrusest umbes 100 000 inimest. Denpasari lennujaam suleti ööl vastu esmaspäeva Agungi tuha ja suitsu tõttu. Vulkaanituhk on lennukitele ohtlik, sest teeb maandumisrajad libedaks ja võib mootorisse kogunemisel selle seisata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles