Vaata, milliseid sööke ja jooke tuleks enne lendu vältida

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/PA Images/Scanpix

Enne lendu või lendamise ajal söödud toit avaldab organismile mõju teisiti, kui sama eine lihtsalt maa peal sööduna. Eriti, kui sul kipub aeg-ajalt olema tundlik kõht, tasub neid toite enne reisi vältida.

Soolased pähklid, ristõielised köögiviljad ja gaasilised joogid võivad lendamise ajal põhjustada tõelisi ebamugavusi, vahendas The Sun.

Et reisijad teaksid, kuidas kõhuvalust hoiduda, on Skyscanner UK kokku pannud nimekirja toitudest, mida enne lendamist ja lennu ajal kindlasti ei tohiks tarbida.

Kiirtoit

Foto: Eugene Hoshiko/AP/Scanpix

Alustada tasuks ehk kuldse reegliga, et ära söö midagi, mille puhul tead, et see võib tekitada puhitust või paisunud tunnet, eriti kui sind ootab ees pikk lend. Järgmine kord, kui ootad lennujaamas lendu ning sul tekib kiusatus kiirtoidu restorani minna, mõtle sellele kui halvasti see sind pärast tundma paneb.

Alternatiiv: planeeri ette ja paki endale lennujaama kaasa tervislikum võileib või wrap.

Ristõielised köögiviljad

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/PA Images/Scanpix

Ristõieliste köögiviljade hulka kuuluvad näiteks lillkapsas, pak choi, brüsseli kapsas ja lehtkapsas. Need köögiviljad on küll ülitervislikud ja tulvil vitamiine, kuid võivad reisi ajal kõhu punni ja valutama ajada. Harvaesinevatel juhtudel võivad ristõielised köögiviljad põhjustada ebatavalise õhurõhuga keskkondades suisa krampe.

Alternatiiv: krõmpsuta hoopis värsket paprikat, porgandit või kurki.

Liiga palju alkoholi

Foto: Philip Toscano/PA Wire/PA Images/Scanpix

Alkohol viib organismist vedelikku välja ning kuna lennukiõhk mõjub juba niigi dehüdreerivalt, siis on need kaks koos tegelikult väga halb kombinatsioon sinu kehale.

Alternatiiv: otse loomulikult vesi. Isegi kui tarbid pardal alkoholi, joo kindlasti juurde ka palju vett.

Kofeiin

Foto: Anthony Devlin/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kohv on üldiselt lendamise ajal või enne seda kehv mõte. Lisaks vedeliku kehast välja viimisele ei lase kohv sul ka magama jääda. Lisaks sunnib kohv sind rohkem WC- vahet käima, mis on pika lennu ajal küllalt tüütu.

Alternatiiv: taimetee. joo piparmünditeed parema seedimise heaks ning ingverit, et reisi ajal süda pahaks ei läheks.

Gaasilised joogid

Foto: PAUL ELLIS/AFP/ Scanpix

Gaasilised joogid on lisaks ebamugavusi tekitavale gaasile ka enamasti väga suhkrurikkad. Liigne suhkur paneb sind rohkem jooma ning rikub ka loomulikku unetsüklit.

Alternatiiv: puuviljad on heaks C vitamiini allikaks ning aitavad sul ka janu vältida. Kui siiski tunned, et vajad oma joogis mullikesi, joo hoopis gaseeritud vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles