Eesti hotellitöötajate põnevad seigad: «Härra, võtke oma lipakas ka kaasa!»

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Lev Dolgachov / Alamy/ Vida Press

Hotelliteenindaja tööpäevad ei möödu sugugi ainult vastuvõtulauas naeratades ning külalisi vastu võttes. Eesti nelja- ja viietärnihotellide vastuvõtujuhte koondav AICR alaliit Eestis ja Postimees on kokku kogunud huvitavamad lood hotellide administraatoritelt.

Endine anonüümseks jääda soovinud hotelli turvatöötaja kirjutab:

Olin aastaid hotelli turvalisuse eest vastutav isik ja üheks minu põhitegevuseks oli ka uute vastuvõtutöötajate instrueerimine, koolitamine ning käitumismallide selgitamine. Seda siis nii hotelli klientide kui enda turvalisust puudutavates küsimustes.

Sellega seoses olin ühel õhtul hotelli vastuvõtu laua juures ja juhendasin ühte uut noort tütarlast, kes oli hotelli vastuvõtus esimest öist vahetust tööl. Seisin just vastuvõtu lauast natuke eemal, kui uks avanes ja sisenes üks eesti härra, kaasas venekeelt kõnelev ja mehest tugevalt noorem naine. Ennast sisse registreerides oli juba aru saada, et tegemist ei ole just abielupaariga ega isegi koos elavate inimestega. Lihtsalt kehakeel ja naisterahva riietusstiil ei andnud selleks mingit alust.

Vastuvõtutöötaja selgitas härrale eesti keeles, kus asub tuba ning kuidas leida hommikusöögi kohta. Samas asetas ta letile nii toavõtme kui hetk hiljem ka hommikusöögi kaardi, mida omavahel töötajad kutsusid «hommikulipikuks». Ilmselgelt ei saanud naisterahvas sõnagi jutust aru ja vaatas suhteliselt tühja pilguga toimuvat pealt. Kui härra võttis oma toa võtme letilt ja asutas juba minema, jäi kaasavõetud naisterahvas letiäärde veel midagi kohmitsema ning vastuvõtu töötaja märkas letile unustatud «hommikulipikut». Härra oli juba letist üsna kaugele jõudnud (samal ajal naisterahvas ikka veel kohmitses leti juures) ning vastuvõtu töötaja pidi seetõttu juba väga kõva häälega järele hüüdma, et härra ei lahkuks ilma «hommikulipikuta». Ilmselt siis ärevusest või mingist muust põhjustatud närvilisusest, läksid vastuvõtu töötaja sõnad  sassi ning järelehüüu sisuks oli sõnasõnalt: «Härra ... võtke oma lipakas ka kaasa!» 

Seepeale pöördus jahmunud härra tagasi, punastas nii, et uskusin kohest infarkti saabuvat, võttis oma «hommikulipiku» ja ütles oma kaaslasele «pošli», kes naeratas meie töötajale ülisõbralikult ja vastas «sposiba vam».

Arusaadavatel põhjustel mingit skandaali sellele ei järgnenud.


Postimehe reisiportaal avaldab kord nädalas eesti hotellitöötajate tööl juhtunud põnevaid seikasid. Kui oled hotellis töötanud ja tahad oma lugu jagada, siis kirjuta reis@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles