Ohtlik olukord: United Airlinesi lennuki rehvid purunesid maandumisel

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Aigars Reinholds / Alamy/ Vida Press

Pühapäeval purunesid Frankfurdist Newarki teel olnud lennuki mitu rehvi ning reisijad olid sunnitud ligi neli tundi ootama, enne kui neil lubati lennujaamast väljuda.

United Airlinesi lend UA961 maandus Newarki lennujaamas kell 13.30, kuid reisijad lubati lennujaamast välja alles kella 17.30 paiku, vahendas Hudson Valley News. United Airlinesi esindaja sõnul oli lennukil «probleeme rehvidega», kuid detailidesse ta ei laskunud.

Alguses arvati, et hüpliku maandumise põhjuseks olid ülekuumenenud pidurid, aga selgus hoopis, et purunenud oli mitu rehvi.

Reisijad kirjeldavad olukorda nii:

«See oli sarnane tunne nagu siis, kui autorehv puruneb. Aga vahe oli selles, et see oli suur lennuk ja purunenud rehve oli viis-kuus,» kirjeldas üks reisija.

Teise reisija sõnul oli maandumine ülisujuv hetkeni, kuni tundus, et sõideti justkui läbi mitme suure tänavaaugu ja need olidki hetked, mil rehvid purunesid.

Õnneks ei saanud keegi viga. Kuid sellegipoolest said reisijad suure ehmatuse osaliseks ning olid kõigele lisaks sunnitud mitu tundi lennujaama maandumisraja juures õues ootama, enne kui nad lubati oma pere juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles