Skandinaavia riikides on parim töö- ja eraelu tasakaal terves Euroopas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Luigi Vaccarella/ Vida Press

On üsna selge, et tasakaal töö- ja eraelule kuluva aja vahel on üks õnneliku elu alustest. Paraku pole mitte kõik riigid sellise tasakaalu pakkumisel võrdsed. Vaata, kus Euroopas on kõige soodsamad töö- ja eraelu tingimused.

TotallyMoney hiljutises uuringus vaadeldi, millistes Euroopa riikides peab töötama kõige vähem tunde, et jääks rohkem aega eraelule, vahendas Lonely Planet. Tulemustest selgus, et parimat töö ja eraelu tasakaalu pakub Taani. Taani sai ühed kõrgema tulemuse õnnelikkuse tasemes, samuti on keskmine palk elukallidusega soodsas tasakaalus.

Nii Taanis kui ka teisele kohale tulnud Rootsis on vähem töötunde kui mujal, samuti on neil palju riigipühasid ja pikk puhkus. Üsna loomulikult on mõlemad riigid ka ühed õnnelikumad terves maailmas. Rootslased peavad töötama keskmiselt 3,5 tundi rohkem kui taanlased, kuid see-eest on neil aastas kolm riigipüha rohkem kui taanlastel.

Kõige vähemate töötundide arvuga nädalas on Holland, mis saavutas parima töö- ja eraelu tasakaalu tabelis kolmanda koha. Hollandis kestab keskmine töönädal 30,3 tundi, kuid on ainult üheksa päeva riigipühasid aastas, mis on kõigi võrreldud 24 Euroopa riigi hulgast eelviimane.

Neljandale kohale tuli meie põhjanaaber Soome, kuid TotallyMoney märkis, et kuigi Soomes on üsna vähe töötunde, ei ole soomlased nende ajal piisavalt produktiivsed. TotallyMoney oli isegi välja toonud, et tundub justkui pööravad soomlased vabale ajale suisa liiga palju tähelepanu.

Viiendal kohal on Prantsusmaa, kus inimesed pühendavad rohkelt aega vabale ajale ja lõõgastumisele.

Eesti tuli 24 riigi võrdluses 18. kohale ning esikolmikust palju kehvemad tulemused olid eestlastel just õnnelikkuse ja teenitud palgasumma puhul. 

Vaata kogu riikide võrdluse tabelit SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles