Humoorikas segadus Jaapanis: tuhanded turistid käivad prügijaama imetlemas

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikimedia Commons

Kui sa oled võõras linnas, on võimalusi ajaveetmiseks lõputult. Vaevalt valiksid sa aga vabatahtlikult prügikäitlusjaama külastamise. Jaapanis, Osaka linnas on aga just üks prügijaam ootamatult populaarseks saanud, seda küll valedel põhjustel.

Igal aastal külastab Osaka Maishima prügikäitlusjaama ligi 12 000 turisti, kellest 30 protsenti on välisriikidest. Põhjuseks tõsiasi, et nad ajavad selle segamini Universal stuudio teemapargiga, mis asub tõesti jaama lähistel ning ka prügijaam ise näeb kaunis uhke välja, seega on segadus mõistetavgi.

Jaamas töödeldakse iga päev ümber kuni 900 tonni prügi. See ehitati aastal 2001 ja kujundas hoone Austria kunstnik Friedensreich Hundertwasser Osaka linna tellimusel ning ette kirjutati, et jaam peab ka välimuselt esindama linna «tehnoloogia, keskkonna ja kunsti fusiooni».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles