Galerii: lennuraamatu esitlus lennujaamas: mida tähendab lendamine piloodile?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui British Airwaysi piloot Mark Vanhoenacker just ei lenda, kirjutab ta poeetilisi lugusid. Vanhoenackeri kirjasule kaudu on nüüd ka eestlastel võimalus osa saada piloodielu telgitagustest ning mõista, mida tähendab lendamine nii tehniliselt kui ka emotsionaalselt. 

Neljapäeval, 23. novembril kell 13 toimus Tallinna lennujaama turvaalal Mark Vanhoenackeri raamatu «Taevarännud piloodi seltsis» esitlus. Kuigi turvaalale pääsevad vaid need, kes on parasjagu kuhugi lendamas, toimus üritusest otseülekanne, mida saavad  järelvaadata kõik:

Esitlusel olid kohal nii raamatu eesti keelde kohandamisel abiks olnud eesti piloot Immanuel Pärt kui ka Lauri Saatpalu.

Kuigi raamatu autor Mark Vanhoenacker ise ei saanud esitlusele kohale tulla, kirjutas ta Eesti lugejatele südamliku pöördumise:

Kallid Eesti taevarändurid!

Mul on väga kahju, et ma ei saa oma töögraafiku tõttu täna teiega koos olla. Loodan, et üritus on nauditav ja et see annab võimaluse mõtiskleda lendamise maagia üle, mis on minu kujutlusvõimet juba lapsest peale köitnud.

Tänapäeval on lihtne lendamist iseenesestmõistetavana võtta. Kuid minu arvates toob lennundus välja meie liigi parimad omadused – piiritu tehnilise pürgimise käsikäes imelise looduse ja teekonnal olemise iidse romantika kogemisega;

soovi avastada ja luua üle terve planeedi ulatuvaid kontakte. Loodan teiega varsti lennuki pardal kohtuda. Kui teil satub olema lennukiaknast tehtud fotosid, lähetage neid mullegi.

Kontaktandmed leiate raamatu „Taevarännud piloodi seltsis“ kaanelt.

Heade soovidega,

Mark Vanhoenacker

Raamatu autor Mark Vanhoenacker on piloot, kelle sõiduvahend on Boeing 747-400. Peale selle on ta vabakutseline kirjanik, ja nagu veenab tema esimene raamat «Taevarännud koos piloodiga», ilmselgelt ka poeet. Marki sõnul meeldib talle kirjutada teadusest, kultuurist, lendamisest, ootamatustest ja kohtadest, kus ta end aeg-ajalt avastab. Tema artikleid saab järjepidevalt lugeda väljaannetest New York Times ja Slate, aga neid avaldavad ka Wired, The Times, Financial Times ja Los Angeles Times. Kui ta parasjagu ei kirjuta, ohjab ta harilikult lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles