Ameerika Ühendriikide välisministeerium hoiatab terroriohu tõttu Euroopasse reisimise eest

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PSL Images / Alamy/ Vida Press

Ameerika Ühendriikide välisministeerium (U. S. State Department) hoiatab oma kodanikke pühade ajal Euroopasse reisimise eest, kuna sel ajal on Euroopa linnades kõrgendatud terrorioht.

Nimelt toob ministeerium välja, et käesoleval aastal on mitmed terroriorganisatsioonid nagu Islamiriik ja ash-Sham ning al-Qa’ida tõestanud, et nad suudavad Euroopas terrorirünnakuid nii planeerida kui ka täide viia. Eelmise aasta jõulude ajal toimusid mitmed rünnakud Berliini jõuluturul ning Istanbuli ööklubis toimunud vana-aasta õhtu peol.

Pärast kohutavate tagajärgedega 11. septembri rünnakut on Ameerika Ühendriikide terrorivastane võitlus muutunud nii tõhusaks, et riigis on suudetud suuremaid terrorirünnakute täideviimisi vältida. Euroopa puhul ei saa aga paraku sama öelda ning viimastel aastatel ongi just erinevad Euroopa linnad sattunud mitmete rünnakute ohvriks.

USA välisministeerium nendib, et kuigi Euroopa riikide kohalikud valitsused jätkavad terrorirünnakute vältimise rasket tööd, on välisministeerium siiski mures Euroopas aset leidvate tuleviku rünnakute suure tõenäosuse pärast. Lisaks paneb ministeerium USA kodanikele südamele, et terroriorganisatsioonide liikmed või radikaliseerunud indiviidid viivad oma jõledaid tegusid täide tihti ilma igasuguse hoiatuseta.

Ekstremistid jätkavad populaarsetele turismiatraktsioonidele, transpordikeskustele, turgudele ja kohalike valitsuste hoonetele keskendumist. Lisaks võivad ohustatud olla ka hotellid, klubid, restoranid, pühakojad, pargid, üritused, haridusasutused, lennujaamad ning mitmed teised paigad, kuhu koguneb palju inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles