Parim nipp lennukis uinumiseks: kõik sõltub tooli õigest asendist

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sa oled küll püüdnud lennukis uinuda, kui ikka vahid väsinuna eesistuja seljatuge. Tuleb välja, et põhjuseks võib olla asend, millesse sa tooli oled pannud – ja seda muutes tuleb järgmisel korral ka uni.

News.com.au kirjutab, et uinumise aluseks on mugav asend, millega tagad, et liigesed on võimalikult vähe pinges. Austraalia kiropraktikute ühenduse president Andrew Lawrence kinnitab, et kõige produktiivsem asend uinumiseks on kergelt taha kallutatud, samas peab abiks olema aga ka padi, mis toetab selgroogu ja vaagnaluud.

«Istudes on kõige suurema pinge all vaagnaluu ja koht, kus selgroog vaagnaga kokku puutub, kuid magades saab suurima pinge enda peale kael,» selgitab Lawrence. «Parim asend magamiseks on poolenisti taha lastud seljatugi, mis pakub peale tuge, kuid ei lisa liigset survet puusadele. Hea mõte on kaasa võtta korralik reisipadi, mis aitab pead püstises asendis hoida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles