Lastega reisile: kuidas perematkaks pakkida?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Reisiplaanid on kirja pandud, ämmad-äiad lepitatud, lapsed käituvad nagu illikukud – läheneva automatka ootuses on maailmast juba saanud parem paik. Paraku on see vaid hetkeline illusioon, sest niipea, kui järg jõuab pakkimiseni, on oodata järjekordset kodutehtud tuumaplahvatust. Accelerista annab nõu, kuidas süsteemselt matkavarustusele läheneda ning säilitada pererahu ja sihikindlalt eesmärgi – lastega koos autoga reisimise poole – liikuda.

Loe esimest osa siit!

KOOSTA NIMEKIRI

Alusta sellest, mida sa tead. Pane kirja asjad, mis tuleb kindlasti kaasa võtta: sandaalid ja lühkarid. Läbinätsutatud kollane mängukaru. Proua majasuurune lilleline meigikott. Kokkupandav lamamistool…

Juba on näha, et seda kõike on üle mõistuse palju, autosse see ei mahu ja üldse on kõik halvasti. Proua käest küsida ei julge, teadagi, mis sealt vastuseks tuleb. Võta nüüd aeg maha, joo teed või midagi. Nimekirja saab kuni viimase minutini täiendada. Süsteem-süsteem ja kõik saab korda:

a) loo nimekirjale struktuur: reisidokumendid, rõivad, jalanõud, peakatted, vihma- ja rannariided, hügieenitarbed, aksessuaarid, elektroonika, meelelahutus, toit, jook, ravimid, romantika;

b) kirjuta paberile kõikide reisijate nimed, jäta igaühe jaoks piisavalt ruumi, et kõik vajalikud esemed nina per nina kirja panna;

c) palu kõigil kirjaoskajatel kaasreisijatel täita nimekirjas lüngad oma kaasavõetava tavaariga;

d) tõmba maha «romantika». Te lähete lastega reisima, mitte teineteisele sügavalt silma vaatama.

TÕSTA ASJAD KAPIST VÄLJA

Võta nimekiri ja tõsta kõik kirjas olevad asjad kapist välja. Tee iga reisija jaoks eraldi tema asjadest kuhi. See näeb hirmus välja, tõsi. Aga kui süda kõvaks teha ja mehiselt võidelda, siis on võimalik kõik kenasti autosse ära mahutada ja ise lastega koos ka peale mahtuda, ausalt.

TÕSTA POOL KAPPI TAGASI

Üks pakkimise kuldreeglitest on, et välja tõstetud asjadest pool pannakse kappi tagasi. Reisile kaasa tulevad ainult kõige vajalikumad esemed. Kui midagi saab mustaks, on seda võimalik pesta. Kui midagi jääb väga puudu, on välja mõeldud suurepärane asi, nimega pood.

PROUADE NIPID

Prouad alustavad meigikotist. Mitte keegi ei tea, et teil on seekord seitsme huulepulga asemel kaasas vaid 2 – hügieeniline ja siis see teine. Kallid ehted jäävad koju. Armas miniseelik, paljastavad topid, kõrged kontsad – tähelepanu on tore, liigne tähelepanu ebamugav ja võib tuua kaasa arusaamatusi. Jäävad koju. Isiklikud hügieenitarbed tulevad kaasa, sest mitte igal pool pole saadaval teie lemmikmarki sidemeid, tampoone, pesugeeli.

Pikk trikotaažkangast kleit on alati abiks – sellega saab varjata karvaseid jalgu, aga ka õhtul restorani minna. Jalanõudest on eelistatud madalad nahast jalatsid, mida saab varieerida igasuguse riietusega ning lahtised kingad või sandaalid puhuks, kui oma teel kohtate suve. Peakattena sobib lendlev sall, mida saab sajal eri moel siduda. Eriti nutikad prouad pakivad kotti kaasa TUUBi ja kasutavad seda pluusi, kleidi, rinnahoidja, seeliku, peakatte, pidžaamana. Muretu elu.

Sukkpükste asemel eelistage kohutavaid retuuse, mida saab sokkidega varieerida ja millega koos võib kanda… peaaegu kõike; ka klaasi veini, kui selline õnn peaks õuele juhtuma. Romantika sai nimekirjast maha tõmmatud , järelikult retuusid jäävad. Pesukomplekti puhul ülemine ots+ palju alumisi – variant. Või kes tänapäeval üldse pesu kannab? Jäävad retuusid.

Loe edasi Acceleristast!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles