Kolm põhjust, miks just see naaberriik on maailma kõige turvalisem sihtkoht

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui oled reisisell, kes suhtub rändamisse pigem ettevaatlikkusega, siis tasub sul järgmiseks reisisihtkohaks valida Norra või sõbralik naaberriik Soome.

Telegraph kirjutab, et 2018. aasta maailma turvalisusekaart, mille on kokku pannud asjatundjad, määrab ära ohutaseme vastavalt kolmele näitajale: terviseriskid, turvaküsimused ja turvalisus maanteedel.

Kui võtta arvesse kõiki kolme, siis on mitu riiki, mis on turvalisuse osas esirinnas. Norra, Rootsi ja Soome on terviseriskide suhtes madalal riskitasemel, sealt leiab ka Ameerika Ühendriigid, Kanada ja Austraalia, aga ka Eesti.

Maanteede ja liikluse turvalisuses on Soome märgistatud väga madala riskitasemega, samas kui Eesti on kraadi võrra ohtlikum – madal. See tähendab, et Soomes on tõenäosus autoavariisse sattuda väiksem kui kodumail.

Soomes ja Norras on aga üldine turvalisus «roheline» ehk oht on «tähtsusetu», Eesti on aga siin kaardil «kollane» ehk «madal».

Vaata põhjalikku kaarti siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles