Sri Lankalt Buddha-tätoveeringu tõttu välja saadetud naine sai kohtus võidu

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naomi Coleman
Naomi Coleman Foto: AFP / Scanpix

Briti naine Naomi Coleman saavutas Sri Lanka üle kohtus võidu ning talle mõisteti üle 4000 euro suurune valuraha. Kohtus leiti, et naise maalt väljasaatmine oli õigusevastane.

Independent kirjutab, et Coleman jõudis uudistesse aastal 2014, kui ta peeti neljaks päevaks kinni, põhjuseks tõid politseinikud ja ametnikud tema Buddha-tätoveeringu.

Nüüd leidis kohus, et tal on õigus saada valuraha. Kuigi budism on Sri Lankal väga oluline – 70 protsenti saare 21 miljonist elanikust on budistid – ei ole olemas seadust, mis Buddha-tätoveeringuid keelaks.

Valitsuse esindajad ütlesid kohtus, et naine saadeti saarelt välja vastavalt immigratsiooni- ja emigratsiooniseadustele ning väidetavalt tema enda kaitseks, kuna Buddha-tätoveering tegi naise «haavatavaks» kohalike negatiivsete kommentaaride suhtes. BBC sõnul tegi üks naise arreteerinud politseiametnikest ka ebasündsaid seksuaalse alatooniga märkusi.

Coleman ütles meediale, et on rahul: «Lõpuks ometi tunnistas ka kohus, et ma ei ole midagi valesti teinud.» Naine arvab, et ilmselt ta aga Sri Lankale kunagi enam ei naase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles