Egiptuses arreteeriti üle piiri valuvaigisteid vedanud briti naine, kes väidetavalt tahtis aidata kallimat

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Briti naine Laura Plummer arreteeriti Hurghada lennujaamas 9. oktoobril, kui tema seljakotist leiti 300 tabletti valuvaigistit Tramadol, mis on riigis keelatud. Laura aga väidab, et ei teadnud keelust midagi ning tahtis vaid aidata oma kohalikku kallimat Omari, kes vaevleb seljavalu käes.

33-aastane Laura Plummer on vangistatud ning teda võib oodata surmanuhtlus, kirjutab Independent. Laura pere on väga mures ning kardab, et naise vaimne seisund ei pea pingele vastu. Praeguse seisuga võib Laura oodata kohut suisa kuni kaks aastat.

Omar elas kaks aastat tagasi läbi autoõnnetuse ning on sellest ajast saadik kannatanud kroonilise seljavalu käes. Ta on juba esitanud kohtule selle kohta ka tõendid, lootes, et see aitab naise õigeks mõistmisele kaasa.

Express kirjutab, et sellega seoses on Briti välisministeeriumi andnud uue hoiatuse riiki reisimise kohta ning eriti palutakse tähelepanu pöörata medikamentide kaasa võtmisele. «Paljud rohud, mida Suurbritannias müüakse, on Egiptuses klassifitseeritud kui keelatud ained ning neid ei tohi ilma Egiptuse terviseministeeriumi loata riiki viia,» seisab nende koduleheküljel.

«Kui reisid retseptiravimitega, on oluline, et sul oleks kaasas ka sertifikaat, mis kinnitab, et need on välja kirjutatud sulle meditsiinilisel põhjusel,» lisavad ametnikud. Samuti hoiatatakse terrorismi suhtes – peamist ohtu kujutavad Daesh-Sinai ekstremistid.

Briti reisifirmad aga on rõõmustanud, et Egiptus on taas puhkusesihtkohtade hulka arvatud ning kinnitavad, et jätkavad sinna lendamist, seni kuni see pole keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles