Lugeja vastukaja: mis see meedia asi on, mida ma reisil teen!

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kirjutasime nädal aega tagasi, milliseid etiketireegleid tasuks reisile minnes järgida. Meile kirjutas psüühika- ja liikumispuudega lugeja Kristiina Allekõrs, kes aga leiab, et etiketti ei tasuks peale suruda ning kes tahab rõhutada, et ka puudega inimesed peaksid julgema enda õiguste eest seista. Avaldame siin tema vastukaja.

Mind häirivad etiketti peale suruvad lood. See pildistamise jutt on jama. Need on üldjuhul soovituslikud ja peale märkuse ei juhtu midagi. Kirjutamata seadused jäägu igaühe vabaks valikuks. Kui vahitakse, on see inimese valik. Kellele ei meeldi, keerab pea ära.

Riietumisega soovitan ettevaatlik olla vaid väga äärmuslikes moslemiriikides, kus väga napp toob rohkem jama kui vaid kohalike pilgud. Turistidele on siiski rohkem lubatud. Näiteks pearätita või kinnise lõikega maani kleidiga ei juhtu ka midagi.

Karm on asi narkootikumide ja ravimitega. Olen väga vastu pildistamiskeeldudele, salastamisele, mis tahes puude puhul jne.

Meedia peab promoma julgust, mitte lasteaiatädi olema! Mis see meedia asi, mis ma reisil teen. Hoiatage vaid kriminaalseadustike erinevuste kohta. Olen vabaduse poolt. Ka Eiffeli taustal teeks pimedas ikka selfit, aga tippjaburustega kaasa ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles