Miks eestlased riskist hoolimata massiliselt Egiptusesse reisivad?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamlisõit Sharm El Sheikhis
Kaamlisõit Sharm El Sheikhis Foto: Veronica Garbutt/REX/ Vida Press

Välisministeeriumi riikide reisiinfo lehel Reisi Targalt soovitatakse endiselt Egiptusesse reisimist vältida. Sellegipoolest on paljud eestlased valmis riskima ning puhkuse sihtkohaks valitakse just Egiptus. Miks see nii on?

Pärast mitmeaastast pausi pakuvad sel talvehooajal paljud reisikorraldajad ja reisibürood taas kord puhkusepakette Egiptuse kuurortidesse, mis on eestlaste seas üüratult populaarsed. 

Egiptus on kõige odavam

Reisibüroode Go Travel ja CWT Estonia esindajate sõnul seisneb Egiptuse populaarsus siiski hinnas. Näiteks saab mõlema büroo puhul kõige soodsamalt nädalase puhkuse Egiptusesse koos toitlustusega kätte ligi 400 euroga. Samal ajal peaks teisena kõige soodsamasse paika Kanaaridele minekuks välja käima vähemalt 450 eurot ning selles hinnas ei oleks isegi mitte ühtegi toidukorda.

Go Traveli esindaja Anu Vane selgitab, et Egiptus on lihtsalt kõige soodsam koht, kust garanteeritult päikest leiab. Vane lisab, et Kanaaride puhul peab siiski arvestama suurema väljaminekuga ja seda just toitlustuse tõttu.

«Kui enamikul juhtudel on Egiptuse reiside hindades toitlustus vähemalt mingis osas sees, siis Kanaaridel võib toitlustuse soov teinekord hinna päris kõrgeks ajada. Ahvatlevad alates-hinnad on Kanaaridel enamasti söökideta,» avab Vane hindade tagamaid.

CWT Estonia esindaja Hiie Aru sõnul valivad paljud reisijad Egiptuse-reisi lisaks heale hinnale ka läheduse ja mugavuse tõttu. «Egiptus on Põhja-Aafrikas meile lähim soe sihtkoht, kuhu Eestist talvekuudel otselende tehakse. Lennuaeg on umbes viis tundi, Kanaaridele ja Dubaisse lendamiseks kulub kuus tundi,» selgitab Aru.

Lisaks sõnas Aru, et Egiptuse kuurordid pakuvad väga palju põnevaid vaba aja veetmise võimalusi, kuna näiteks kusagil mujal ei ole nii palju veeparkidega hotelle kui Egiptuses ning sukeldumis- ja snorgeldamishuvilistele on Aru sõnul nii rikkalikku veealust maailma mujalt raske leida.

Kuidas on ikkagi seis julgeolekuga?

Anu Vane sõnul on Egiptusesse reisijate seas ekskursioonidel käijaid ja muidu ringi kolajaid vähem, kuna veidi siiski peljatakse. Seetõttu minnaksegi kohe selle arvestusega, et tegeletakse puhkamise ja päevitamisega, lisas Vane.

«Vaatasin huvi pärast, et kas Kanaaridele julgetakse lapsi sagedamini kaasa võtta kui Egiptusesse. Ja minu suureks üllatuseks on vähemalt meie statistikas see suhtarv üsna sama: mõlemas sihtkohas on täiskasvanud reisijate kohta kaasas umbes sama palju lapsi. Nii et ei saa öelda, et ka lastega pered Egiptust enam pelgaksid,» kirjeldas Vane.

Hiie Aru tõi julgeoleku puhul välja vaid selle, et kindlasti tuleks vormistada reisikindlustus ja enne Egiptusesse reisimist registreerida end välisministeeriumi veebilehel

Välisministeeriumi ametlik kommentaar

Välisministeerium soovitab turistidel võimaluse korral Egiptusesse mitte reisida. Julgem on riiki minna neil, kellel on olemas kohalikud tuttavad, keda saavad kindlalt usaldada – näiteks pereliikmed, kauaaegsed sõbrad või ärikaaslased. Iseseisvat reisimist Egiptuses tuleks vältida.

Kuigi Eestil on Egiptuses saatkond, saab see kodanikku aidata vaid tavapärase konsulaarabiga.

On esinenud rünnakuid turistide vastu. Soovitame Egiptusesse reisijatel kindlasti tutvuda oma reisi- ja elukindlustuse kõigi tingimustega, et see kataks kõik võimalikud ohud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles