Mis aastaaeg on Gruusia külastamiseks sobivaim?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha Kolmainsuse kirik Gruusias
Püha Kolmainsuse kirik Gruusias Foto: George Mdivanian / Alamy/ Vida Press

Gruusia ajatuid naudinguid nagu head veini, külalislahkeid inimesi ja kauneid vaateid leiab sellest riigist eest kindlasti igal aastaajal. Kuid meeldiva reisielamuse saamiseks tasub valida oma huvidele kõige sobivam aastaaeg.

Kevad

Pasanauri org Gruusias
Pasanauri org Gruusias Foto: Bob Gibbons/ Vida Press

Maheda õhutemperatuuri ja kaunite lilleväljade tõttu peetakse parimaks Gruusia külastamise ajaks kevadet. Kuigi sel ajal pole Gruusias ei liiga kuum ega ka liiga külm, on kevadkuud sademeterohked. Seetõttu on mõistlik kaasa võtta kummikud ja vihmamantel.

Suvi

Püha Kolmainsuse kirik Gruusias
Püha Kolmainsuse kirik Gruusias Foto: George Mdivanian / Alamy/ Vida Press

Keskmine suvine õhutemperatuur jääb 20 ja 30 kraadi vahele, mis tähendab, et Eesti jaheda ja vihmase suve eest saab Gruusiasse mõnusalt peitu minna. Samas tuleb arvestada, et suvel on Gruusia ka teistest turistidest pungil.

Sügis

Sügisesed värvid Gruusia mägedes
Sügisesed värvid Gruusia mägedes Foto: MehmetO / Alamy/ Vida Press

Sügis on Gruusias värviline ja sademeterohke, kuid siiski soojem kui Eestis. Värvilised metsad lisavad niigi majesteetlikule Gruusia loodusele eriliselt kauni lisa, mis teeb Gruusia sügisest fotograafide unistuse.

Talv

Gudauri mäesuusakeskus
Gudauri mäesuusakeskus Foto: Christian Kober 1 / Alamy/ Vida Press

Talv on Gruusias tavaliseks vaatamisväärsuste avastamiseks liiga ebameeldivalt jahe. Kuid oma lumiste mäetippude tõttu on Gruusia suurepärane talvine sihtkoht just mäesuusatajatele ja lumelauasõpradele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles